Οι καλλιτέχνες που επιστρέφουν στη φετινή Eurovision

Photo credits: BBC

Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά τέσσερις καλλιτέχνες επιστρέφουν φέτος στην Eurovision κουβαλώντας την εμπειρία προηγούμενων διαγωνισμών.

Ο Marco Mengoni από την Ιταλία είχε βρεθεί ξανά στον Διαγωνισμό Τραγουδιού το 2013, κερδίζοντας την 7η θέση με το τραγούδι «L’essenziale».

Η Monika Linkytė από τη Λιθουανία, είχε πρωτοεμφανιστεί στην Eurovision, το 2015 μαζί με τον Vaidas Baumila. Το φιλί που είχαν τότε ανταλλάξει επί σκηνής, ενδεχομένως να βοήθησε το ντουέτο με το τραγούδι «This Time», να τερματίσει στην 18η θέση.

Παλιός γνώριμος της Eurovision είναι και ο Pasha Parfeni από τη Μολδαβία. Το 2012, εκπροσώπησε τη χώρα στον Μεγάλο Τελικό, στο Μπακού, κερδίζοντας την 11η θέση με το τραγούδι «Lăutar».

Στην Eurovision της ίδιας χρονιάς, το 2012, ο κόσμος υποκλίθηκε στο μεγαλείο της Σουηδής Loreen η οποία κέρδισε την πρωτιά με το κομμάτι «Euphoria». Η αγαπημένη σταρ των fan επιστρέφει στον φετινό διαγωνισμό με το τραγούδι «Tattoo».

Επιπλέον, ο Gustaph του Βελγίου είχε βρεθεί ξανά στην Eurovision το 2018 και το 2021, όποτε κι έκανε τα φωνητικά για τη Sennek και τους Hooverphonic, αντίστοιχα. Τέλος, η Iru από τη Γεωργία, είχε κερδίσει μαζί με το συγκρότημά τους, τις Candyμ την Junior Eurovision του 2011.