Οι guest εμφανίσεις στον Μεγάλο Τελικό

Credits: Craig Easton/Marketing Liverpool

Ο Μεγάλος Τελικός θα ξεκινήσει με τους νικητές της περσινής Eurovision, το ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra και μία σαρωτική εμφάνιση υπό τον τίτλο «Φωνές της Νέας Γενιάς» (Voices of a New Generation) που, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει και το νικητήριο τραγούδι «Stefania».

Στη συνέχεια, κατά την παρέλαση των 26 φιναλίστ του φετινού διαγωνισμού, οι τηλεθεατές θα απολαύσουν ένα μοναδικό σόου με παλαιότερους, θρυλικούς εκπροσώπους της Ουκρανίας στην Eurovision και συγκεκριμένα τους Go_A, Jamala, Tina Karol και Verka Serduchka.

Στη διάρκεια της ψηφοφορίας του κοινού, θα δούμε μία ξεχωριστή παράσταση από τον Sam Ryder ο οποίος επιστρέφει ξανά στον διαγωνισμό, μετά την περσινή, καθηλωτική του εμφάνιση.

Το τελευταίο σόου που οι οικοδεσπότες του Λίβερπουλ επιφυλάσσουν για το κοινό, έχει τον τίτλο «The Liverpool Songbook» και αποτελεί φόρο τιμής στην παράδοση της βρετανικής πόλης στην ποπ μουσική. Πρωταγωνιστές θα είναι ο Mahmood από την Ιταλία, η Netta από το Ισραήλ, ο Daði Freyr της Ισλανδίας, η Cornelia Jakobs της Σουηδίας, ο Duncan Laurence από την Ολλανδία και η Sonia από το Λίβερπουλ η οποία, στην Eurovision του 1993, είχε χαρίσει τη δεύτερη θέση στη Βρετανία. Οι έξι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν θρυλικά τραγούδια που συνδέονται με τη μουσική παράδοση του Λίβερπουλ.