Βίκτωρας Βερνίκος (Victor Vernicos) – Βιογραφικό

Victor Vernicos / Photo credits: Nikos Zikos

Ο Βίκτωρας Βερνίκος (Victor Vernicos) γεννήθηκε στην Αθήνα, το 2006. Η μητέρα του είναι Ελληνίδα και ο πατέρας του Δανός. Η ενασχόληση του Βίκτωρα με τη μουσική ξεκίνησε από την ηλικία των τεσσάρων ετών, με μαθήματα πιάνου. Ακολούθησαν μαθήματα φωνητικής και κιθάρας. Σε ηλικία 11 ετών είχε ήδη γράψει τα πρώτα του τραγούδια.

Τα τελευταία δύο χρόνια, υπογράφει τις δικές του μουσικές παραγωγές, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί και μαθήματα Μουσικής Τεχνολογίας.

Μόλις 16 ετών σήμερα, ο Βίκτωρας Βερνίκος είναι ο νεότερος εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, με το κομμάτι «What They Say». 

Λάτρης και ο ίδιος της Eurovision, έχει χαρακτηρίσει «καρμικό» ότι γεννήθηκε το 2006, χρονιά δηλαδή που η Αθήνα διοργάνωσε τον διαγωνισμό μετά τη νίκη της Έλενας Παπαρίζου με το «My Number One». Έτσι, αποφάσισε να συμμετάσχει στη Eurovision και από τα τραγούδια που έχει γράψει, επέλεξε το «What They Say» που είναι βασισμένο σε προσωπικό του βίωμα και είχε συνθέσει όταν ήταν 14 ετών.

Η συναισθηματική και φεστιβαλική μπαλάντα κέρδισε τις εντυπώσεις και ο Βίκτωρας αναδείχθηκε εκπρόσωπος της Ελλάδας από την αξιολόγηση της 70μελους Επιτροπής Κοινού και της Επιτροπής της ΕΡΤ.