Βίκτωρ Βερνίκος: Το «What They Say» είναι ένα τραγούδι ειλικρινές και προσωπικό, ελπίζω να ξεχωρίσει

Ο Βίκτωρ Βερνίκος μίλησε την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, στην εκπομπή «Κουβέντες μακρινές» της Φωνής της Ελλάδας και στη Νατάσα Βησσαρίωνος, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για το πώς εμπνεύστηκε το τραγούδι «What They Say» και εκφράζοντας την εκτίμηση ότι μπορούμε να τα πάμε καλά στην Eurovision και το κομμάτι να ξεχωρίσει.

«Το τραγούδι ‘What They Say’ είναι κάτι πολύ αληθινό που έχω βγάλει μέσα από την καρδιά μου. Είναι ένα τραγούδι ειλικρινές και προσωπικό. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα πάμε καλά, ελπίζω να ξεχωρίσει» είπε ο Βίκτωρ, προσθέτοντας ότι ο ήχος που συνέθεσε, είναι «πιο ακουστικός, πιο ιδιαίτερος».

Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην 67η Eurovision αποκάλυψε, μάλιστα, λεπτομέρειες για το πώς συνέθεσε το τραγούδι που θα ερμηνεύσει στη σκηνή του Λίβερπουλ: «Το εμπνεύστηκα από μία στιγμή άγχους που πέρασα στα 13 μου. Έγραψα το τραγούδι όταν ήμουν 14, τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2021, και το έγραψα γι’ αυτή την έντονη στιγμή άγχους που πέρασα. Ήμουν στη Δανία. Είχα δουλέψει για τη μουσική και το όνειρο αυτό και άρχισαν να ενδιαφέρονται άτομα από την Αμερική, την Αγγλία και άλλες χώρες. Τότε ήταν η στιγμή που κατάλαβα ότι τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα, πως όταν στοχεύεις για κάτι, αυτό μπορεί να γίνει, είναι στο χέρι μας. Κι αυτό, όσο τέλειο κι αν ήταν, μου προκάλεσε άγχος και δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ. Τελικά, το κατάλαβα, το κατανόησα και συνέχισα».

Όσο για το πώς αποφάσισε να καταθέσει υποψηφιότητα για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Eurovision, ο Βίκτωρ είπε ότι πήρε την απόφαση το 2022, αφότου άκουσε το τραγούδι της Αμάντα που εκπροσώπησε την Ελλάδα στον περσινό διαγωνισμό. «Μ’ άρεσε πολύ το ‘Die Together’ (σ.σ. το τραγούδι της Αμάντα) και τότε έγινε στόχος η Eurovision. Πάντα υπήρχε σαν όνειρο, σαν ιδέα, αλλά τότε έγινε στόχος».

Θετικά είναι, όπως είπε, τα σχόλια που λαμβάνει για το «What They Say» και μάλιστα σε προσωπικά μηνύματα που του στέλνουν . «Υπάρχουν πολλά όμορφα σχόλια, αλλά τα πιο όμορφα είναι τα μηνύματα που παίρνω. Μου λένε ποσό τους άγγιξε το τραγούδι και αυτό με συγκινεί, είναι αυτό που ήθελα να βγει: να βοηθήσω άτομα να εκφράζονται και να το αγαπήσουν. Να τους προσφέρει αυτή την απελευθέρωση και αυτή την έκφραση» είπε ο Βίκτωρ.

Μιλώντας για τα μαθήματα μουσικής που έχει κάνει, ο Βίκτωρ αποκάλυψε ότι του αρέσουν όλα τα είδη μουσικής. «Η μουσική είναι η γλώσσα των συναισθημάτων» είπε, προσθέτοντας πως και ο ίδιος δεν ασχολείται μόνο με κάποια συγκεκριμένα είδη: «Ό,τι συναισθήματα και να έχω, δεν προσπαθώ να πάω σε ένα είδος μουσικής, προσπαθώ απλά να εκφράσω το συναίσθημα. Δεν με νοιάζει σε ποιο είδος θα βγει αυτό». Το ίδιο ισχύει και με τα όργανα που χρησιμοποιεί, καθώς παρότι παραδέχτηκε ότι ασχολείται παραπάνω με την κιθάρα, γράφει τραγούδια και στο πιάνο. «Θέλω πάντα να κάνω αυτό που με εκφράζει παραπάνω» εξήγησε.

Πέραν όμως της μουσικής, ο Βίκτωρ μίλησε και για την άλλη μεγάλη του αγάπη, τη μαγειρική, αποκαλύπτοντας ότι του αρέσει να φτιάχνει ρολά κανέλας και άλλα πιάτα. Επιπλέον, όπως είπε, ασχολείται με τον αθλητισμό, παίζοντας επτά χρόνια ποδόσφαιρο, ενώ αγαπάει, επίσης, την κολύμβηση και το μποξ.

Επιστρέφοντας στο θέμα της Eurovision και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Βίκτωρ είπε ότι έχει ακούσει τα περισσότερα από τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν, παρατηρώντας ότι στη φετινή διοργάνωση υπάρχουν πολλά είδη μουσικής. Όσο για το αν υπάρχουν φαβορί, ο Βίκτωρ εκτίμησε πως αυτά που θεωρούνται επικρατέστερα, έχει ίσως να κάνει και με τη δημοσιότητα που λαμβάνουν. Ωστόσο, κατά τη γνώμη του, «μέχρι να ανέβουμε στη σκηνή, δεν μπορούμε να ξέρουμε». «Εκεί είναι όλα τα μάτια και κυρίως στον τελικό» είπε.

Κλείνοντας, ο Βίκτωρ έστειλε το δικό του μήνυμα, μέσα από τη Φωνή της Ελλάδας, στους Έλληνες του εξωτερικού: «Σας αγαπώ όλους, ελπίζω να έχουμε την υποστήριξή σας και την αγάπη σας. Να είμαστε όλοι μαζί, να πάμε όσο καλά μπορούμε. Είμαι εδώ για εσάς, είμαι έτοιμος!»

Ολόκληρη την εκπομπή «Κουβέντες μακρινές» με καλεσμένο τον Βίκτωρα Βερνίκο, μπορείτε να την ακούσετε εδώ.