Βίκτωρ Βερνίκος: Θέλω να κάνω τους ανθρώπους να νιώσουν κάτι έντονο με την εμφάνιση στο Λίβερπουλ

Credits: https://eurovision-spain.com

Συνέντευξη σε ένα ακόμη διεθνές ΜΜΕ έδωσε ο Βίκτωρ Βερνίκος. Αυτή τη φορά, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Eurovision μίλησε στο ισπανικό eurovision-spain.com που είναι ένα από τα μεγαλύτερα media για τον διαγωνισμό της Eurovosion. Τη συνέντευξη του Βίκτωρα παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές στο YouTube, με κάμποσους εξ αυτών να αφήνουν θετικά σχόλια για τον εκπρόσωπο της Ελλάδας.

«Διασκεδάζω πολύ, η εμπειρία της Eurovision δεν είναι σαν καμία άλλη. Είναι ένα υπέροχο ταξίδι. Ετοιμαζόμαστε. Δεν μπορώ να περιμένω για τον Β’ Ημιτελικό» είπε αρχικά ο Βίκτωρ πριν εξηγήσει αναλυτικά τη διαδικασία επιλογής του «What They Say» για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού.

«Υπέβαλα συμμετοχή μετά το τραγούδι της Αμάντα που με ενέπνευσε να κάνω στόχο τη Eurovision» σημείωσε, παρατηρώντας ότι «υπήρχε μεγάλη αναμονή κι αυτό ήταν το πιο αγχώδες σημείο, αλλά προσπάθησα να είμαι ψύχραιμος».

Ερωτηθείς για την εμφάνιση στη σκηνή που Λίβερπουλ, ο Βίκτωρ παρότι δεν θέλησε να αποκαλύψει τα πάντα, περιέγραψε τον βασικό στόχο: «Εγώ, ως δημιουργός, πάντοτε ήθελα να εκφράζω ένα συναίσθημα όσο πιο καθαρά γινόταν, σε κάθε στάδιο. Είχα ένα συναίσθημα, έγραψα ένα τραγούδι γι’ αυτό (σ.σ. το συναίσθημα) και αυτό το τραγούδι τώρα θέλω να το εκφράσω στη σκηνή, να έχει επίδραση, να είναι ατμοσφαιρικό και να κάνω τους ανθρώπους να νιώσουν κάτι έντονο. Να εκφράσω το συναίσθημα όσο πιο καθαρά γίνεται και να το αποδώσω στη σκηνή».

Εξήγησε, άλλωστε, ότι αυτό που συμβολίζει το «What They Say» είναι η έκφραση, το να μιλάς για τα συναισθήματά σου, να βρεις έναν τρόπο να εκφράζεσαι.

Ο Βίκτωρ μίλησε, ακόμη, στο ισπανικό δίκτυο, για τη σχέση του με τη μουσική από την ηλικία των τεσσάρων ετών, όποτε και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να φανταστεί πώς θα ήταν η ζωή του χωρίς τη μουσική.

Όσο για τη μουσική κατεύθυνση προς την οποία θέλει να κινηθεί στο μέλλον, ο νεαρός καλλιτέχνης ήταν ξεκάθαρος: «Αγαπώ όλα τα είδη μουσικής. Λατρεύω να είμαι πολύπλευρος, δεν πιστεύω ότι κανένας καλλιτέχνης είναι ενός είδους. Κάθε καλλιτέχνης είναι αυτό που νιώθει. Η μουσική είναι η ενσάρκωση των συναισθημάτων, είναι ο ήχος των συναισθημάτων. Θέλω να πάρω αυτό που νιώθω και να το μοιράζομαι σε ένα τραγούδι οποιουδήποτε είδους. Το ‘είδος’ μου, είναι η ειλικρίνεια».