Βίκτωρ Βερνίκος: Θα προσπαθήσω να βγάλω το συναίσθημα του τραγουδιού στη σκηνή του Λίβερπουλ

Victor Vernicos / Photo credits: Nikos Zikos

Για το νόημα του τραγουδιού «What They Say» και πώς αυτό θα βγει στη σκηνή του Λίβερπουλ, μίλησε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Eurovision Βίκτωρ Βερνίκος, σε συνέντευξη στο διεθνές wiwibloggs, ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή ΜΜΕ για τα νέα της Eurovision.

«Νιώθω συναρπαστικά, είναι μία υπέροχη εμπειρία» είπε ο Βίκτωρ για τη συμμετοχή του στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού, πριν συστηθεί στο ξένο κοινό μιλώντας για την ελληνοδανέζικη καταγωγή του και το γεγονός ότι έχει και τις δύο χώρες στην καρδιά του.

Όσον αφορά το «What They Say», εξήγησε ότι εμπνεύστηκε τους στίχους όταν ήταν 13 ετών και έμαθε ότι το όνειρό του, δηλαδή να γίνει μουσικός, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, καθώς είδε ανταπόκριση από ανθρώπους του χώρου, γεγονός που του προκάλεσε ένα στιγμιαίο, έντονο άγχος.

Ωστόσο, όπως είπε, συνήθως αποφεύγει να λέει όλη την ιστορία του πώς έγραψε το «What They Say», καθώς «θέλω οι άνθρωποι να ταυτίζονται με τον δικό τους τρόπο με το τραγούδι, να το ερμηνεύουν με τον δικό τους τρόπο».

Εξήγησε ότι δεν έγραψε το τραγούδι ακολουθώντας το γενικότερο στυλ κομματιών της Eurovision. «Μοιάζει λίγο διαφορετικό και γι’ αυτό μου αρέσει, γιατί είναι αυθεντικό, είναι αληθινό για εμένα, είναι ειλικρινές» σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι για τον λόγο αυτό ήθελε να κάνει ο ίδιος την παραγωγή του τραγουδιού.

Όσο για την παρουσίαση στη σκηνή του Λίβερπουλ, ο Βίκτωρ είπε ότι «θα προσπαθήσω να συνδεθώ με το κοινό, να βγάλω το συναίσθημα του τραγουδιού στη σκηνή, όπως έκανα και στο βίντεο κλιπ». Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι η παρουσίαση θα έχει στοιχεία μονολόγου, όπως επίσης και κάτι εσωτερικό, κάτι εύθραυστο, που όμως στο τέλος, θα βγάζει ένα αίσθημα απελευθέρωσης, ακολουθώντας με τον τρόπο αυτό, τις διάφορες φάσεις που ξεδιπλώνονται στην εξέλιξη του τραγουδιού. «Θα εκφράσω τις φάσεις του τραγουδιού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» υποσχέθηκε ο Βίκτωρ.

Στο ερώτημα τι θέλει να μείνει στη μνήμη του κόσμου από τη συμμετοχή του στη φετινή Eurovision, η απάντηση του Βίκτωρα ήταν αφοπλιστική: «Δεν θέλω να θυμούνται κάτι, θέλω να νιώσουν ότι το τραγούδι σήμαινε κάτι γι’ αυτούς. Το νόημα του τραγουδιού είναι να εκφράζεσαι. Έτσι ελπίζω ότι θα πάρουν κάτι από το τραγούδι, θα τους βοηθήσει να εκφράζονται και θα τους εμπνεύσει να κάνουν ό,τι αγαπούν».