Βίκτωρ στο SBS Greek: Ευχαριστώ τους ομογενείς για την υποστήριξη, ελπίζω για το καλύτερο αποτέλεσμα

Τους Έλληνες της Αυστραλίας, όπως κι όλη την ελληνική διασπορά, ευχαρίστησε ο Βίκτωρ Βερνίκος για την υποστήριξη που παραδοσιακά δείχνουν στις ελληνικές αποστολές στην Eurovision, μιλώντας στο SBS Greek, το ελληνόφωνο πρόγραμμα του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Αυστραλίας.

Αποκαλύπτοντας ότι έχει λάβει μηνύματα από Έλληνες της διασποράς, ο Βίκτωρ εξέφρασε την ελπίδα να έχει τη στήριξή τους στον Διαγωνισμό Τραγουδιού: «Ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη και ελπίζω να έχουμε και φέτος στην Eurovision αυτή την υποστήριξη που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Είναι το όνειρό μου να πάμε στην Eurovision και να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Ελπίζω να σας εκπλήξω».

Στη συνέντευξη, ο Βίκτωρ μίλησε για την αγάπη του για τη μουσική, λέγοντας ότι του αρέσουν όλα τα είδη και πως το πρώτο τραγούδι που έγραψε, σε ηλικία μόλις 11 ετών, ήταν μία μπαλάντα. Ταυτόχρονα, βέβαια, όπως είπε, του αρέσει η γυμναστική, καθώς και τα ταξίδια. «Κάνω πυγμαχία, έπαιζα ποδόσφαιρο για επτά χρόνια, ενώ μου αρέσει και η κολύμβηση» εξήγησε, προσθέτοντας ότι οι τρεις μεγάλες του αγάπες είναι «η μουσική, τα ταξίδια και η οικογένειά μου».

Μιλώντας για την Eurovision, είπε ότι ο πρώτος διαγωνισμός που θυμάται να παρακολουθεί είναι αυτός του 2015, παρατηρώντας βέβαια ότι είναι μία διοργάνωση που πάντοτε αγαπούσε. «Είναι μια γιορτή μουσικής όπου διαγωνίζονται τραγούδια. Με εμπνέει πολύ αυτό. Στη μουσική βιομηχανία δεν ‘διαγωνίζεσαι’ μόνο στο τραγούδι. Εδώ είναι μόνο το τραγούδι και η παρουσίαση στη σκηνή κι αυτό μου άρεσε. Κάθε χρόνο, υπάρχουν πάρα πολύ ωραία τραγούδια. Πολλές κουλτούρες έρχονται μαζί κι αυτό είναι πολύ ευχάριστο» είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την επιλογή του τίτλου του τραγουδιού «What They Say», ο Βίκτωρ αποκάλυψε ότι πρώτα έγραψε τους στίχους και μετά σκέφτηκε τον τίτλο.

«Ο τίτλος ήρθε μετά τους στίχους και οι στίχοι ήρθαν μετά από πράγματα που ένιωθα εγώ. Το τραγούδι έχει να κάνει με μια αγχώδη στιγμή που πέρασα κι αυτό το τραγούδι είναι η έκφρασή του. Είναι οι εσωτερικές μου σκέψεις μέσα σε αυτό το άγχος και εκφράζουν αυτή την εμπειρία» εξήγησε.

Όσο για το μήνυμα που θέλει να στείλει με το τραγούδι, αυτό δεν είναι άλλο από το να εκφραζόμαστε. «Ο συμβολισμός του τραγουδιού είναι να εκφράζεις αυτό που αισθάνεσαι. Να εκφραζόμαστε όταν νιώθουμε κάτι, ακόμη και κάτι αρνητικό».

Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο παρουσιαστής ζήτησε από τον Βίκτωρ να στείλει ένα μήνυμα στους Έλληνες της ομογένειας, με τον νεαρό καλλιτέχνη να ανταποκρίνεται άμεσα: «Να μην αφήνετε κανέναν να σας πει ότι δεν μπορείτε να κάνετε κάτι και να κάνετε αυτό που αγαπάτε, με ό,τι κι αν έχει να κάνει. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιο χόμπι, μπορεί να είναι η οικογένειά σας. Ό,τι κι αν είναι, να ακολουθήσετε την αγάπη σας γι’ αυτό!»

Ολόκληρη τη συνέντευξη του Βίκτωρα Βερνίκου στο SBS Greek, μπορείτε να την ακούσετε εδώ.