Τσεχία: Η Aiko με το τραγούδι «Pedestal» κέρδισε το «εισιτήριο» για τη Eurovision 2024

Με την Aiko και το τραγούδι «Pedestal» θα διαγωνιστεί η Τσεχία στη Eurovision 2024.

Η Aiko αναδείχθηκε νικήτρια του εθνικού διαγωνισμού ESCZ 2024 κερδίζοντας το «εισιτήριο» για το Μάλμε της Σουηδίας, όπου θα διεξαχθεί ο επόμενος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision.

Ο επικεφαλής της ομάδας της Τσεχίας στη Eurovision, Kryštof Šámal, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη συνεργασία που θα έχουν με την Aiko.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Aiko για να κάνουμε μια εντυπωσιακή εμφάνιση, εκμεταλλευόμενοι τους σημαντικούς πόρους που παρέχει η Eurovision και έχοντας άφθονο χρόνο προετοιμασίας. Είμαι βέβαιος ότι η Τσεχία θα είναι υπερήφανη για το αποτέλεσμα. Το «Pedestal» είναι ένας ύμνος ενδυνάμωσης και αγάπης για τον εαυτό σου, δίνοντας έμφαση στην ανεξαρτησία. Τονίζει τη σημασία του να βάζει κανείς πρώτο τον εαυτό του απέναντι σε αντιξοότητες και προκλήσεις» είπε ο Kryštof Šámal.

Η Aiko έχει μια αξιοσημείωτη καλλιτεχνική παρουσία, ενώ υπήρξε η πρώτη καλλιτέχνις της Τσεχίας που συμμετείχε στην παγκόσμια εκστρατεία Spotify Equal για συμπερίληψη και ισότητα στη μουσική βιομηχανία.