Το Λουξεμβούργο ετοιμάζεται για Eurovision 2024 με τον διαγωνισμό «Luxembourg Song Contest»

Τη διεξαγωγή εθνικού τελικού για την επιλογή του καλλιτέχνη και του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision 2024 ανακοίνωσε η δημόσια τηλεόραση του Λουξεμβούργου RT. Το Λουξεμβούργο επιστρέφει το 2024 στον Διαγωνισμό Τραγουδιού, μετρώντας μέχρι σήμερα πέντε νίκες, με μία εξ αυτών να έχει «άρωμα Ελλάδας» χάρη στη Βίκυ Λέανδρος, η οποία ερμηνεύοντας μοναδικά το «Après Toi», κατέκτησε την πρώτη θέση το 1972.

Ο «Διαγωνισμός Τραγουδιού του Λουξεμβούργου» (Luxembourg Song Contest) θα μεταδοθεί ζωντανά στις 27 Ιανουαρίου 2024 και στόχος του είναι να αναδείξει το μεγαλύτερο μουσικό ταλέντο της χώρας. Η διοργάνωση δεν είναι απλώς ένα σημαντικό γεγονός μεταξύ των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Λουξεμβούργου, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί ορόσημο στην εκπροσώπηση της χώρας στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

Ο διαγωνισμός φιλοδοξεί να αναδείξει διαφορετικά μουσικά στυλ που αντικατοπτρίζουν τη μουσική ποικιλία της χώρας. Ταυτόχρονα, η διοργάνωση δεν θα εστιάζει αποκλειστικά και μόνο στη μουσική, καθώς το κοινό πρόκειται να απολαύσει εντυπωσιακά σκηνικά,  προηγμένη τεχνολογία φωτισμού και κορυφαία ηχητική εμπειρία.

«Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού του Λουξεμβούργου είναι κάτι περισσότερο από ένας διαγωνισμός. Είναι μια γιορτή για το πλούσιο μουσικό μας ταλέντο και ένας φόρος τιμής στην κληρονομιά μας στην Eurovision» δήλωσε ο David Gloesener, επικεφαλής της Eurovision, στο RTL Luxembourg.

Ο διαγωνισμός θα μεταδοθεί ζωντανά από το RTL Télé Lëtzebuerg και θα είναι διαθέσιμος στις ψηφιακές πλατφόρμες του RTL Luxembourg.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα εκπροσωπήσει το Λουξεμβούργο στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, στο Μάλμε της Σουηδίας, τον Μάιο του 2024.