Συνάντηση εργασίας για απολογισμό της Eurovision 2019

Πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, στις 23 Σεπτεμβρίου 2019, συνάντηση εκπροσώπων των Διεθνών Σχέσεων των ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών – μελών της EBU με θέμα τον διεθνή διαγωνισμό Eurovision Song Contest.

Οι εκπρόσωποι της ισραηλινής ραδιοτηλεόρασης κ. Ayala Mizrachi και Υuval Cohen παρουσίασαν τα κυριότερα επιτεύγματα και συμπεράσματα από τη διοργάνωση στο Ισραήλ ενώ εκ μέρους της ολλανδικής ΝPO, ο κ. Sietse Bakker παρουσίασε τον βασικό σχεδιασμό και τα πρώτα δεδομένα για την Εurovision 2020 που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Ρότερνταμ.

Η δεύτερη ενότητα του workshop αφιερώθηκε στην παρουσίαση, εκ μέρους της EBU, του σχεδιασμού για την επικοινωνία του Διαγωνισμού, με έμφαση στα ψηφιακά μέσα και στόχο την καλύτερη οργάνωση και διεξαγωγή της διοργάνωσης και την προσέλκυση -όπως πάντα- εκατοντάδων εκατομμυρίων θεατών παγκοσμίως.

Στο τελευταίο μέρος της συνάντησης αναπτύχθηκε το –πάντα σημαντικό – θέμα της ψηφοφορίας. Την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία του υφιστάμενου συστήματος πρόκρισης των τραγουδιών μέσω μεικτού συστήματος τηλε-ψηφοφορίας και ψήφου κριτικής επιτροπής παρουσίασαν εκπρόσωποι της εταιρείας «Digame» (επίσημου παρόχου υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας του Διαγωνισμού) και της «ΕΥ» (εταιρία – συνεργάτη της ΕΒU για θέματα διαφάνειας και αδιάβλητου). Από το σώμα των συμμετεχόντων και τα μέλη της αντιπροσωπείας της ΕΡΤ διατυπώθηκαν παρατηρήσεις και προτάσεις για τη σύσταση και τον τρόπο εργασίας των κριτικών επιτροπών.

Η απολογιστική συνάντηση ολοκληρώθηκε με σύνοψη των κυριότερων σημείων από τον Executive Supervisor της Eurovision, εκ μέρους της EBU, κ. Jan Ola Sand.

Η επόμενη σημαντική, για τη διοργάνωση, συνάντηση θα είναι των εκείνη των Επικεφαλής των Αποστολών στο Ρότερνταμ, στις 9 Μαρτίου 2020, για την επίσημη παρουσίαση των συμμετοχών του ερχόμενου διαγωνισμού.