Σλοβενία: Παρουσιάστηκε το video clip του τραγουδιού «Veronika» της Raiven

Credits: Tjaša Barbo

Το video clip του τραγουδιού «Veronika», με το οποίο η Raiven θα εκπροσωπήσει τη Σλοβενία στη Eurovision 2024, παρουσιάστηκε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024.

Η ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Raiven αποκάλυψε, μάλιστα, ότι δεν έγραψε το τραγούδι έχοντας κατά νου τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

«Το τραγούδι δεν γράφτηκε με την ιδέα να πάει στη Eurovision. Όταν το δημιούργησα, επικεντρώθηκα κυρίως στη δραματικότητα, η οποία είναι το κλειδί για την αποτελεσματική αφήγηση της ιστορίας της Veronika. Ήθελα η ιστορία της όχι μόνο να ειπωθεί, αλλά και να έχει απήχηση το 2024» εξήγησε.

Η Raiven εμπνεύστηκε το τραγούδι, καθώς έκανε έρευνα για τη μοίρα εμβληματικών γυναικείων προσωπικοτήτων και συγκεκριμένα της Veronika Deseniška, μιας μυστηριώδους φιγούρας της σλοβένικης Ιστορίας. Με τους στίχους του τραγουδιού να είναι στα σλοβενικά, η Raiven δήλωσε πεπεισμένη ότι «τόσο η ιστορία όσο και η μουσική είναι αρκετά δυνατά και εκφραστικά, ώστε η ουσία και το συναισθηματικό τους βάθος να γίνουν αντιληπτά και κατανοητά ακόμη και από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν σλοβενικά».