Σλοβενία: Με τη Raiven και το τραγούδι «Veronika» στη Eurovision 2024

Credits: Tjaša Barbo

Η Raiven με το τραγούδι «Veronika» θα εκπροσωπήσει τη Σλοβενία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024.

Με το νέο της τραγούδι που θα παρουσιαστεί στη σκηνή του Μάλμε στη Σουηδία τον Μάιο, η Raiven συνεχίζει τη μουσική παρουσίαση διάσημων γυναικών από διάφορες ιστορικές εποχές. Το τραγούδι «Veronika» αφορά στην ιστορία της διάσημης στη Σλοβενία Veronika Deseniška. Η ίδια η Raiven αποκαλεί το τραγούδι της «Συμφωνία των Σειρήνων».

«Η εκπροσώπηση της Σλοβενίας στη Eurovision είναι ένα σκαλοπάτι που οραματίζομαι για την εξέλιξη της καριέρας μου. Όταν είπα στη μητέρα μου ότι θα πήγαινα στη Eurovision, απάντησε πως γνώριζε ότι μια μέρα θα στεκόμουν σε αυτή τη σκηνή. Το ήξερε από την πρώτη φορά που παρακολουθούσαμε μαζί αυτό το μουσικό θέαμα, όταν ήμουν πέντε ετών» δήλωσε η ίδια.

Έχοντας αποκτήσει το προσωνύμιο «μουσικός αλχημιστής», η Raiven συνδυάζει ποπ και όπερα, επιδεικνύοντας την καλλιτεχνική της ευρυμάθεια, ούσα μέτζο σοπράνο, συγγραφέας, τραγουδοποιός και αρπίστρια.

Το electro-pop ντεμπούτο της έγινε το 2014, αλλά η μουσική της εξέλιξη έγινε ευρύτερα γνωστή από τον εθνικό διαγωνισμό της Σλοβενίας (EMA), στέλνοντας πλήθος τραγουδιών μέσα στα χρόνια, όπως τα «Črno Bel» (2016), «Zažarim» (2017) και «KAOS» (2019).

Το 2021, η Raiven ήταν η νικήτρια του διάσημου σλοβενικού μουσικού φεστιβάλ Popevka με το τραγούδι της «Volkovi». Ενδιάμεσα, έχει δραστηριοποιηθεί τόσο στην όπερα όσο και στο θέατρο, ενώ μετά την απόκτηση μεταπτυχιακού από την Ακαδημία Μουσικής της Λιουμπλιάνας, η Raiven άρχισε να εξερευνά την ελεκτρο-οπερική μουσική.

Το τραγούδι «Veronika» θα κυκλοφορήσει το 2024.