Σημαντική διάκριση για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision

Με το βραβείο Changemaker Award της διεθνούς ραδιοτηλεοπτικής εμπορικής έκθεσης IBC (International Broadcasting Convention) τιμήθηκε ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision. Το βραβείο δόθηκε στην EBU, στο πλαίσιο τελετής στο Άμστερνταμ, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Με τη βράβευση αυτή, αναγνωρίζεται το πολιτιστικό αποτύπωμα του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, όπως και η δέσμευσή του για τεχνολογική και ψηφιακή καινοτομία που προωθεί την ενότητα, την ποικιλομορφία και τη συμπερίληψη μέσα από τη δύναμη της μουσικής.

Όπως ανέφερε η διοργανώτρια αρχή της έκθεσης, το Changemaker Award απονεμήθηκε στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision για «τη συνεισφορά του στην κοινωνία και τον πολιτισμό, τιμώντας ένα brand το οποίο παραμένει επίκαιρο σε πολύ μεγάλη κλίμακα». Από την πλευρά τους, οι κριτές στάθηκαν στις αλλαγές σε τεχνολογικό, αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο που έφερε η Eurovision.

Το βραβείο παρέλαβε ο Executive Supervisor του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, Martin Österdahl, ο οποίος ευχαρίστησε την έκθεση IBC.

«Όπως συμβαίνει και με την IBC, η τεχνολογία και η καινοτομία αποτελούν τμήμα του DNA του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision» ανέφερε ο Österdahl.

«Ο Διαγωνισμός πάντα φιλοδοξούσε να ενώσει τους ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και να γιορτάσει τη διαφορετικότητα. Από τα εντυπωσιακά σκηνικά μέχρι την άψογη -και σε απ’ ευθείας μετάδοση- οπτικοακουστική παραγωγή, η τεχνολογία αιχμής μάς επιτρέπει να ενώσουμε εκατομμύρια θεατών σε όλο τον κόσμο μέσω της μουσικής και των τριών θεαματικών σόου» πρόσθεσε.

Κλείνοντας, ο Martin Österdahl εξέφρασε τη χαρά του για τον αντίκτυπο που συνεχίζει να έχει ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, καθώς, όπως είπε, καταφέρνει «να ψυχαγωγεί το κοινό, να αναδεικνύει νέους καλλιτέχνες και μέσα σε ένα κατακερματισμένο κόσμο, να δείχνει ότι όλους μας ενώνει η μουσική».