Σημαντικές αλλαγές στη Eurovision 2024: Αυξάνεται ο χρόνος ψηφοφορίας – Big Five και Σουηδία θα εμφανιστούν στους Ημιτελικούς

Ο σουηδικός φορέας SVT ανακοίνωσε μια σειρά από αλλαγές που θα ισχύσουν στη Eurovision 2024 για να κάνουν τον Διαγωνισμό Τραγουδιού ακόμη πιο συναρπαστικό.

Αρχικά, για πρώτη φορά, οι πέντε μεγάλες χώρες (Big Five) και η διοργανώτρια Σουηδία, οι οποίες προκρίνονται απευθείας στον Μεγάλο Τελικό, θα παρουσιάσουν live τις συμμετοχές τους κατά τη διάρκεια των Ημιτελικών.

Τα προηγούμενα χρόνια, κατά τη διάρκεια των Ημιτελικών, το κοινό παρακολουθούσε μόνο ένα σύντομο απόσπασμα από τις πρόβες των έξι χωρών. Φέτος, οι πέντε μεγάλες χώρες και η Σουηδία θα ανέβουν στη σκηνή της Eurovision και θα παρουσιάσουν τις συμμετοχές τους, μαζί με τις διαγωνιζόμενες χώρες.

Οι έξι χώρες θα εμφανιστούν στον Ημιτελικό, στον οποίο κληρώθηκαν να ψηφίσουν και συγκεκριμένα:

Πρώτος ημιτελικός:

  • Γερμανία
  • Σουηδία
  • Ηνωμένο Βασίλειο

Δεύτερος ημιτελικός:

  • Γαλλία
  • Ιταλία
  • Ισπανία

Μια ακόμη αλλαγή που θα δούμε στη Eurovision 2024, είναι η μεγαλύτερη διάρκεια του χρόνου ψηφοφορίας στον Μεγάλο Τελικό.

Το Σάββατο 11 Μαΐου 2024, η ψηφοφορία θα αρχίσει λίγο πριν από την παρουσίαση του πρώτου τραγουδιού. Οι τηλεθεατές στο σπίτι θα μπορούν να ψηφίζουν κατά τη διάρκεια της εμφάνισης των χωρών, αντί να περιμένουν μέχρι την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των συμμετοχών.

Επιπλέον, οι φίλοι του Διαγωνισμού στις μη συμμετέχουσες χώρες (Rest of The World) θα έχουν πλέον, σχεδόν 24 ώρες για να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους τραγούδια, πριν από την έναρξη κάθε ζωντανού σόου. Η διαδικτυακή ψηφοφορία θα αρχίζει για το Rest of The World, αμέσως μετά τη λήξη της δεύτερης dress rehearsal για κάθε Ημιτελικό και για τον Μεγάλο Τελικό και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την έναρξη των live shows.

Σύντομα, θα ανακοινωθεί άλλη μια μεγάλη αλλαγή για τη Eurovision 2024…