Σερβία: εν σώματι υγιεί με την Konstrakta

Konstrakta είναι το ψευδώνυμο της Ana Đurić, καλλιτέχνιδας από την Σερβία, η οποία θα εκπροσωπήσει την τελευταία στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Στα πρώτα στάδια της καριέρας της, η τραγουδίστρια χάρισε τις φωνητικές τις ικανότητες στο συγκρότημα Zemlja Gruva. Μάλιστα, είχαν την τιμή να κάνουν το άνοιγμα για την Amy Winehouse, στην τελευταία της συναυλία, στο Βελιγράδι το 2011.

Ως σόλο καλλιτέχνιδα, τα σύγχρονα κοινωνικά και συναισθηματικά φαινόμενα απασχολούν αρκετά την Konstrakta. «Ποιο είναι το μυστικό πίσω από τα υγιή μαλλιά της Μέγκαν Μάρκλ;» Έτσι ξεκινάει το τραγούδι της In Corpore Sano (εν σώματι υγιεί) το οποίο έχει ερμηνευθεί από πολλούς σαν μια κριτική στο υγειονομικό σύστημα της Σερβίας και ως μια σάτιρα στα σύγχρονα μη-ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς.

Η Ana αναλαμβάνει την καλλιτεχνική επιμέλεια όλων των μουσικών της βίντεο για τα τραγούδια που κυκλοφορεί και τα οποία γράφει η ίδια. Επιπρόσθετα σε αυτά, η πολυτάλαντη αυτή καλλιτέχνιδα και επιχειρηματίας έχει πτυχίο στην αρχιτεκτονική.

Fun fact! Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται λατινικά σε συμμετοχή χώρας στην Eurovision.

Ακούστε την Konstrakta και το In Corpore Sano, εδώ