Η Μαρία Κοζάκου στο σχολιασμό του «Europe Shine a Light»
14 Μαΐου 2020
Στην ιστορία της Eurovision και στην Ευρώπη μάς ταξίδεψε το «EUROPE SHINE A LIGHT»
17 Μαΐου 2020

Ψηφίζουμε τα αγαπημένα τραγούδια της Eurovision 2020

Ψηφίζουμε τα αγαπημένα τραγούδια της Eurovision 2020 και τιμάμε τους καλλιτέχνες που -για πρώτη φορά στην ιστορία της Eurovision- δεν θα διαγωνιστούν.

O Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision – για πρώτη φορά στα 65 χρόνια του θεσμού- αναβάλλεται.
Το Europe Shine a Light που θα μεταδοθεί το Σάββατο 16 Μαΐου 2020 στις 22.00, την ημέρα και την ώρα που θα διεξαγόταν ο Μεγάλος Τελικός, είναι ένα πρόγραμμα που τιμά τους καλλιτέχνες 41 χωρών ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί -μέσα από τη μουσική- να φέρει κοντά όλες τις χώρες της Ευρώπης και να ψυχαγωγήσει εκατομμύρια πολίτες.
Το «douze points/ twelve points», το «12άρι», για πρώτη φορά στην ιστορία της Eurovision δεν θα ακουστεί αφού δεν θα υπάρξει κεντρική ψηφοφορία.

Ωστόσο, θέλοντας να δώσει μια δυνατότητα έκφρασης στους φίλους του Διαγωνισμού, η ΕΡΤ διοργανώνει τοπική ψηφοφορία μέσω διαδικτύου:
Από την Πέμπτη 14 Μαίου 2020 έως την Κυριακή 17 Μαΐου 2020 στις 23.59, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ψηφοφορίας και ψηφίσετε τα 3 πιο αγαπημένα σας τραγούδια που θα διαγωνίζονταν φέτος στο Ρότερνταμ. Όπως ακριβώς θα ψηφίζατε στον Τελικό της Eurovision και εκτός της ελληνικής συμμετοχής.