Πορτογαλία: Με την MARO και το μοναδικό «Saudade» στην φετινή Eurovision

Στην ηλικία των 19 χρονών η MARO αποφάσισε να ασχοληθεί και αφοσιωθεί πλήρως στο τραγούδι.

Απόφοιτη του Berklee College of Music το 2017, η ερμηνεύτρια πήρε τη δύσκολη απόφαση να μετακομίσει μόνιμα στο Λος Άντζελες, και να μην επιστρέψει στην πατρίδα της, Πορτογαλία.

Τον πρώτο χρόνο παραμονής της στο LA, κυκλοφόρησε 6 άλμπουμ τα οποία έγραψε και ανέλαβε την παραγωγή η ίδια. Κατά τον καιρό εκείνο, το Instagram της κέντρισε το ενδιαφέρον του βραβευμένου με Grammy, Jacob Collier, ο οποίος την προσκάλεσε να περιοδεύσει μαζί του στην πρώτη του περιοδεία.

Η MARO έχει ανοίξει συναυλίες των Jessie J, Fatai, ¿Téo? ενώ αυτή τη στιγμή συνοδεύει την Charlotte Cardin στην ευρωπαϊκή περιοδεία της.

Στην φετινή Eurovision θα εκπροσωπήσει την Πορτογαλία με το νοσταλγικό Saudade, Saudade.

H λέξη Saudade, ίσως είναι η πιο πορτογαλική λέξη που υπάρχει, αφού δεν υπάρχει αντίστοιχη της σε καμία άλλη γλώσσα. Η έννοια αυτή έχει πολλές μεταφράσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας μελαγχολικής νοσταλγίας για κάτι που ίσως δεν συνέβη ποτέ. Συχνά, περιλαμβάνει και μια επιβεβαίωση ότι αυτό το οποίο νιώθεις νοσταλγία δεν θα ξανασυμβεί ποτέ. Ο Πορτογάλος συγγραφέας Manuel de Melo γράφει για το saudade: «μια απόλαυση που υποφέρεις, μια πάθηση που απολαμβάνεις».

Ακούστε την MARO να τραγουδάει για το δικό της Saudade, εδώ: