Οι Ladaniva με το τραγούδι «Jako» θα εκπροσωπήσουν την Αρμενία στη Eurovision 2024

Οι Ladaniva με το τραγούδι «Jako» θα εκπροσωπήσουν την Αρμενία στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Το ντουέτο αποτελείται από την αρμενικής καταγωγής τραγουδίστρια Jaklin Baghdasaryan και τον Γάλλο πολυοργανίστα Louis Thomas.

Από τις παραδοσιακές μελωδίες των Βαλκανίων μέχρι τους ρυθμούς της maloya, της τζαζ και της reggae, τα τραγούδια του ντουέτου δεν γνωρίζουν από σύνορα, καθώς συνδυάζουν παραδοσιακές αρμενικές μελωδίες με στοιχεία που αντλούν από τα ταξίδια τους τους στη Λατινική Αμερική, την Αφρική και το νησί Reunion. Η μουσική των Ladaniva είναι μια αντανάκλαση των διαφορετικών καταβολών τους και της ακόρεστης περιέργειάς τους για τους πολιτισμούς όλου του πλανήτη.

«Jako» είναι το ψευδώνυμο της Jaklin. Με αυτό το τραγούδι, η Jaklin Baghdasaryan διεκδικεί το δικαίωμά της να σκέφτεται ελεύθερα και να είναι αυτή που η ίδια επιθυμεί. Επικρίνει την επιβολή τεχνητών κανόνων και περιορισμών από την κοινωνία, καθώς πιστεύει ότι οδηγούν τα κορίτσια στο να χάνουν τον πραγματικό τους εαυτό, ακολουθώντας προσταγές για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται και ποιες να είναι.

«Όταν ήμουν μικρή με φώναζαν «Jako». Μεγαλώνοντας πάντα μου έλεγαν ότι τα κορίτσια πρέπει να ξέρουν πώς να συμπεριφέρονται, να είναι ταπεινά, να ντύνονται φυσιολογικά, να μη μιλάνε πολύ και να μην κάνουν τρελά πράγματα» εξήγησε η ίδια.

Το τραγούδι είναι ένα μήνυμα προς την ίδια και προς όλες τις μικρές ‘Jakos’ να είναι αληθινές στον εαυτό τους και να βρουν την πραγματική τους κλίση, όπως ακριβώς έκανε και εκείνη μέσα από την τέχνη της.