Ο Φινλανδός Käärijä χειροκροτεί την ερμηνεία του Βίκτωρα, σχολιάζοντας οκτώ τραγούδια της Eurovision

Βίντεο αντίδρασης σε οκτώ τραγούδια της φετινής Eurovision, έκανε ο εκπρόσωπος της Φινλανδίας Käärijä, επιφυλάσσοντας επαινετικά, αλλά και χιουμοριστικά σχόλια για τον Βίκτωρα Βερνίκο και το «What They Say».

Ο Φιλανδός τραγουδιστής σχολίασε, με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο, τις συμμετοχές από τις εξής χώρες: Αυστρία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Κροατία, Ισπανία, Γαλλία και Ελλάδα.

«Η Ελλάδα είναι η αγαπημένη μου χώρα» λέει ξεκινώντας να σχολιάζει την ελληνική συμμετοχή ο Käärijä. Την ώρα που αρχίζει το βίντεο κλιπ του «What They Say», ο Φινλανδός παρατηρεί με χιούμορ ότι ο Βίκτωρ «μοιάζει με τον γαμπρό που θα ήθελαν όλοι, σε αντίθεση… με τον Käärijä».

Ο Φινλανδός χαρακτηρίζει «κουλ» το βίντεο. «Μου αρέσει. Αλήθεια μ’ αρέσει πολύ. Θα στενοχωριόμουν εάν δεν μου άρεσε, γιατί η Ελλάδα είναι…» λέει, χτυπώντας με νόημα την καρδιά του. «Σε ταξιδεύει άλλου» προσθέτει, ενώ κλείνοντας, χειροκροτεί την ερμηνεία του Βίκτωρα και δίνει 12 βαθμούς στην Ελλάδα!

Όσον αφορά τις άλλες συμμετοχές, για το τραγούδι της Αυστρίας, ο Käärijä αποκαλύπτει ότι το έχει βάλει στη λίστα του στο Spotify καθώς είναι ένα «υπέροχο τραγούδι».

Συνεχίζοντας με τη Σουηδία, στέκεται στη φωνή, αλλά και στα… μακριά νύχια της Loreen! «Είναι υπέροχη τραγουδίστρια, πρέπει να το παραδεχτώ. Θα είναι μάχη μεταξύ Φινλανδίας και Σουηδίας» λέει για τη γειτονική του χώρα.

Για το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Käärijä εμφανίζεται εντυπωσιασμένος με το βίντεο κλιπ. «Ίσως μπω στον κόσμο τους και χορέψω» λέει.

Για τη Γερμανία και το ροκ/μέταλ τραγούδι «Blood & Glitter», ο Φινλανδός παραδέχεται ότι «είναι το είδος του» και πως το στυλ των Γερμανών Lord Of The Lost, του θυμίζει το φινλανδικό συγκρότημα 69 Eyes. «Ουάου! Πολύ γκλίτερ»  λέει ο Käärijä, προσθέτοντας ότι ανυπομονεί να τους γνωρίσει.

Φτάνοντας στην Κροατία, ο Φινλανδός στέκεται κυρίως στο βίντεο κλιπ, σχολιάζοντας όσα απίθανα απεικονίζονται. «Έπρεπε να φτάσω 30 να το δω αυτό, κάποιος πετάει με πύραυλο! Η Κροατία είναι έτοιμη φέτος. Θεέ μου, τι συμβαίνει;» λέει για να καταλήξει: «Τι είδαμε μόλις; Τρελό!»

Με τη Γαλλία και το τραγούδι της La Zarra, δηλώνει απλώς «ερωτευμένος». «Έχει τον ρυθμό στις φλέβες της. Είμαι λίγο ερωτευόμενος. Είναι μία υπέροχη παραγωγή μέσα στην απλότητά της, δεν υπάρχει τίποτα περιττό» επισημαίνει.

Με τη συμμετοχή της Ισπανίας, τέλος, ο Käärijä εμφανίζεται ελαφρώς απογοητευμένος, καθώς περίμενε τη στιγμή της κορύφωσης στο τραγούδι που, κατά τη γνώμη του, δεν ήρθε ποτέ. «Δεν ήταν άσχημο, αλλά περίμενα για κάποια κορύφωση» λέει.