Μια αλλιώτικη μετάδοση
17 Μαΐου 2020
Κύπρος, Λιθουανία και Αρμενία στο top 3 των αγαπημένων φετινών συμμετοχών
21 Μαΐου 2020

Νοσταλγία και Συγκίνηση στο «Europe Shine a Light»- Ραντεβού το 2021 στο Ρότερνταμ

Πολλή μουσική και ακόμη περισσότερα νοσταλγία και συγκίνηση είχε η δίωρη ειδική εκπομπή «EUROPE Shine A Light», που μετέδωσε το Σάββατο η ΕΡΤ και αντικατέστησε τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που ματαιώθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Οι λάτρεις του θεσμού ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά στο Ρότερνταμ.
Με τη σιωπή των έρημων ευρωπαϊκών πόλεων την περίοδο της καραντίνας, ξεκίνησε η μετάδοση του “EUROPE Shine A Light”.

 

Χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά γεμάτη συναισθήματα, η δίωρη παραγωγή της ολλανδικής τηλεόρασης, καθήλωσε τουλάχιστον 100 εκατομμύρια τηλεθεατές σε 43 χώρες.

Ξύπνησε νοσταλγικές μνήμες, όταν ο Mr. Eurovision Τζόνι Λόγκαν ερμήνευσε μοναδικά το πρώτο από τα τρία συνολικά βραβεία που έχει κερδίσει.

Και κυρίως όταν τον συνόδεψαν οι φανατικοί φίλοι του Διαγωνισμού σε όλο τον κόσμο.

 

Συγκίνησε, όταν ο Σουηδός θριαμβευτής του 2015 Μανς Ζέρμελεφ, αφιέρωσε το νικητήριο του τραγούδι στους ήρωες γιατρούς και νοσοκόμους σε όλο τον κόσμο.

Ξάφνιασε ευχάριστα η εμφάνιση του μέλους των θρυλικών ABBA, Μπιόρν Ουλβέους.

Στη διάρκεια της εκπομπής παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από τις 41 φετινές συμμετοχές που συνοδεύτηκαν από μηνύματα αγάπης και ενότητας.

Η δίωρη μετάδοση έκλεισε με τους 41 καλλιτέχνες, να τραγουδούν από το σπίτι τους το «LOVE SHINE A LIGHT» που στάθηκε η έμπνευση για τον τίτλο της εκπομπής

Είναι η βρετανική νίκη του 1997 με τους “Katrina & The Waves”.

Οι τρεις οικοδεσπότες ανανέωσαν το ραντεβού για μια μοναδική διοργάνωση του χρόνου στο Ρότερνταμ, όπου θα συμμετάσχουν και πάλι 18 από τους φετινούς υποψήφιους.

Στο σχολιασμό ήταν η Μαρία Κοζάκου.