Με την Barbara Pravi και το «Voilà» η Γαλλία στη Eurovision 2021

Το περασμένο Σάββατο, στη ζωντανή εκπομπή «Eurovision France, c’est vous qui décidez!» του δημόσιου καναλιού France 2, κοινό και κριτική επιτροπή έδωσαν το εισιτήριο για την 65η Eurovision στην Barbara Pravi.

Το «Voilà», που εμπνέεται από την παράδοση του γαλλικού τραγουδιού και από ερμηνευτές όπως ο Jacques Brel και η Édith Piaf, απέσπασε τις περισσότερες ψήφους ανάμεσα σε 12 συμμετοχές. Καθώς η Γαλλία ανήκει στις Big 5, το τραγούδι θα διαγωνιστεί κατευθείαν στον τελικό, το Σάββατο 22 Μαΐου.

Στον τηλεοπτικό εθνικό τελικό που έκρινε τη γαλλική συμμετοχή, πρόεδρος της επιτροπής ήταν ο Amir, ο οποίος εκπροσώπησε τη Γαλλία στη Eurovision 2016 με το «J’ai cherché». Ανάμεσα στα μέλη βρίσκονταν ο Ολλανδός Duncan Lawrence, νικητής της Eurovision 2019, η Marie Myriam, που κατέκτησε την πρωτιά για τη Γαλλία στη Eurovision 1977, και ο σχεδιαστής μόδας Jean-Paul Gaultier, ο οποίος θα δημιουργήσει το ένδυμα της Barbara Pravi στο Ρότερνταμ.

Η 27χρονη τραγουδοποιός Barbara Pravi δεν είναι άγνωστη στον κόσμο της Eurovision: ήταν συνδημιουργός δύο γαλλικών συμμετοχών στην Junior Eurovision, του «Bim Bam Toi» της Carla (2019) και του «J’imagine» της Valentina, που κέρδισε το διαγωνισμό τον Νοέμβριο του 2020.