Σε ρυθμούς «Discoteque» οι Λιθουανοί The Roop στη Eurovision 2021
8 Φεβρουαρίου 2021
O Jendrik Sigwart o «εκλεκτός» της Γερμανίας για τη Eurovision 2021
8 Φεβρουαρίου 2021

«Μάθημα Σολφέζ»: Αναμνήσεις από τη Eurovision του 1977 με τον Πασχάλη

Ο αγαπημένος ποπ σταρ Πασχάλης, ξετύλιξε στην Έλενα Κατρίτση, προσωπικές και επαγγελματικές στιγμές της ζωής του, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Προσωπικά».

Ο Πασχάλης έγραψε ιστορία στην ελληνική ποπ μουσική, ερμηνεύοντας και συνθέτοντας μεγάλες επιτυχίες, που σημείωσαν ρεκόρ πωλήσεων στη δισκογραφία. Ήταν όμως και ένας από τους τέσσερις καλλιτέχνες, που με το «Μάθημα Σολφέζ», έφεραν μια μεγάλη διάκριση για την Ελλάδα, το 1977: την  5η θέση στη Eurovision. Το τραγούδι ερμήνευσαν ο Πασχάλης, η Μαριάννα Τόλη, ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς και η Μπέσσυ Αργυράκη. Ήταν μια σύνθεση του Γιώργου Χατζηνάσιου σε στίχους της Σέβης Τηλιακού.

Ο μουσικός και στέλεχος δισκογραφικών εταιρειών Φίλιππος Παπαθεοδώρου, μιλώντας στην εκπομπή, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη πορεία του Πασχάλη στα μουσικά δρώμενα, ενώ ειδική αναφορά έκανε στη Eurovision του 1977 και τη συμμετοχή των τεσσάρων καλλιτεχνών. «Ο Πασχάλης είχε πάρει μέρος στη Eurovision και σημείωσε μεγάλη επιτυχία, με το “Μάθημα Σολφέζ”. Η εμφάνισή τους, επειδή ήμουν κι εγώ μαζί τους, ήταν πάρα πολύ επιτυχημένη, τα δε προγνωστικά έδιναν το τραγούδι για πρώτο».

Μιλώντας για την προσωπικότητα του, τόνισε ότι «ο Πασχάλης διακρίνεται για τρία πράγματα: για το τραγούδι, για την οικογένεια και για τη φιλία. Πιστεύω ότι τόσο ως καλλιτέχνης όσο και ως άνθρωπος είναι ξεχωριστός».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή «Προσωπικά»: