Μαρίνα Σάττι στο «Στούντιο 4»: Θέλω να φτιάξουμε κάτι που να αντιπροσωπεύει τη νέα Ελλάδα

Για την αγάπη και τη στήριξη που εισπράττει από τον κόσμο μίλησε η Μαρίνα Σάττι στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ, σήμερα Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023, στην πρώτη της συνέντευξη μετά την ανακοίνωση ότι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

«Όλη η γειτονιά μου είναι χαρούμενη. Νιώθω εθνικός ήρωας αυτές τις μέρες. Στη γειτονιά, άνθρωποι που δεν ήξερα καν ότι με ξέρουν, μου είπαν συγχαρητήρια. Τη χρειαζόμουν αυτή την αγάπη. Νιώθω ότι έτσι όπως το βιώνει και ο κόσμος, συναντιόμαστε σε έναν κοινό στόχο και ξαφνικά όλο αυτό γίνεται δικό μας, δεν είναι δικό μου, και είναι ωραίο αυτό» είπε η Μαρίνα Σάττι.

Εξήγησε ότι προς το παρόν δεν έχει αγχωθεί, καθώς όπως είπε «είναι ακριβώς σαν αυτά που κάνω έτσι κι αλλιώς στη ζωή μου», με τραγούδια, πρόβες και ιδέες.

Μιλώντας για την προσπάθεια της Eurovision, εξήγησε ότι σκέφτεται τον στόχο που θα την πάει στον επόμενο στόχο. «Αν κάτσω να σκεφτώ τι θα γίνει στη σκηνή στις 11 Μαΐου, στο Μάλμε, αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ καν να το φανταστώ γιατί είμαστε πολύ μακριά. Τώρα συγκεντρώνομαι στο να βρω ωραίες ιδέες, ωραίες αναφορές, ωραίο αίσθημα για τη μουσική».

Όσο για τις προτάσεις τραγουδιών που φτάνουν, η Μαρίνα Σάττι επισήμανε ότι τα ακούνε όλα. «Έχουν στείλει πάρα πολλά από την Ελλάδα, έχω γνωρίσει και πολλούς δημιουργούς που δεν τους ήξερα» διευκρίνισε, συμπληρώνοντας πως πρώτα «πρέπει να βρεθεί το τραγούδι, να δούμε την ιστορία που θα πούμε και πάνω εκεί θα χτιστούν όλα».

Ερωτηθείσα για τον στόχο που έχει θέσει, απάντησε ότι θέλει να φτιάξει ένα ωραίο πρότζεκτ «που να είναι σύγχρονο, να αντιπροσωπεύει τη γενιά μου στην Ελλάδα, τη νέα Ελλάδα κι ίσως όχι την εικόνα που μπορεί να έχουν οι ξένοι για εμάς με αυτά τα στερεότυπα, τον Ζορμπά, το συρτάκι, το… σαγανάκι», αλλά να είναι κάτι που μπορεί να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους εκτός Ελλάδας, ώστε ο άλλος «να ταυτιστεί, να συνδεθεί, να χορέψει, να πιάσει τα vibes».

«Θα είμαι πολύ χαρούμενη να παρουσιάσουμε ένα πρότζεκτ να δείξουμε ποιοι είμαστε στο σήμερα» κατέληξε.

Η Μαρίνα Σάττι αναφέρθηκε και στις «Κόρες», το αμιγώς γυναικείο χορωδιακό σύνολο που η ίδια δημιούργησε. Εξομολογήθηκε ότι είναι το αγαπημένο της παιδί. «Είναι σαν να ανήκω σε αυτές, νιώθω ότι όπου πηγαίνω, τις κουβαλάω μέσα μου».

Κλείνοντας, ρωτήθηκε για προηγούμενες συμμετοχές στη Eurovision, με την ίδια να αποκαλύπτει ότι ο αγαπημένος της καλλιτέχνης στον διαγωνισμό είναι ο Mahmoud ‎που εκπροσώπησε την Ιταλία, το 2022 και αγαπημένη της ελληνική συμμετοχή το «S.A.G.A.P.O.» που ερμήνευσε ο Μιχάλης Ρακιντζής, το 2002. Όσο για το ποιον θα ήθελε να δει στη σκηνή της Eurovision, απάντησε ότι θα ήταν η Μπιορκ.