Κωνσταντίνος Ρήγος: Η εμφάνιση στην Eurovision θα στηρίζεται πάνω στην προσωπικότητα του Βίκτωρα

Για την εμφάνιση του Βίκτωρα Βερνίκου στη σκηνή του Λίβερπουλ, μίλησε ο Κωνσταντίνος Ρήγος που έχει αναλάβει την επιμέλεια της σκηνικής παρουσίας της ελληνικής συμμετοχής στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν», σήμερα Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, ο Κωνσταντίνος Ρήγος εξήγησε ότι ο Βίκτωρ Βερνίκος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι πολύ ώριμος. «Είναι ολοκληρωμένος (σ.σ. καλλιτέχνης) γιατί έχει γράψει στίχους, μουσική που έχουν ενδιαφέρον» ανέφερε, εξηγώντας ότι για τον λόγο αυτό αποφάσισε να ασχοληθεί με τη σκηνική του εμφάνιση. «Είναι κάτι διαφορετικό, είναι μία καινούρια ιδέα κι αυτό έχει ενδιαφέρον για το τι θα αντιμετωπίσουμε στη σκηνή».

Περιγράφοντας την προετοιμασία, αποκάλυψε ότι όλα ξεκίνησαν όταν άκουσε το «What They Say» και του άρεσε: «Άκουσα το τραγούδι και μου άρεσε οπότε είπα ότι αυτός είναι ένας ωραίος ‘καμβάς’ για να ξεκινήσουμε κάτι. Μετά ήθελα χρόνο για να γνωρίσω τον Βίκτωρα και να καταλάβω τι ήθελε κι εκείνος γιατί είναι ένας δημιουργός. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά αυτό που κάνουμε είναι αυτό που κι εκείνος θα επιθυμούσε. Δεν είναι ένας σόουμαν που θα κάνει σόου, ήθελα να είναι η υπόσταση του κι αυτό να μεγεθυνθεί, να ισχυροποιηθεί και να είναι η άποψή μας».

Στην ερώτηση αν υπάρχει μία κεντρική ιδέα που προετοιμάζουν μαζί με τον Βίκτωρα για την εμφάνιση στο Λίβερπουλ, ο πολυσχιδής Διευθυντής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής απάντησε καταφατικά, αρνούμενος βέβαια να αποκαλύψει περισσότερα. Είπε, ωστόσο, ότι όλη η εμφάνιση θα στηρίζεται πάνω στον Βίκτωρα. «Κεντρική ιδέα είναι αυτός. Όλο στηρίζεται πάνω στον Βίκτωρα, στο πρόσωπό του, στην προσωπικότητά του, στο σώμα του, στην κινησιολογία που θα κάνει. Δεν χορεύει ακριβώς, αλλά έχει πολλή κίνηση και πολλή δράση».

Όπως είπε, στη σκηνή της M&S Bank Arena, στο Λίβερπουλ, «θα υπάρχει ένα στοιχείο που θα παραπέμπει στην Ελλάδα, σε εμάς, σε αυτό που είμαστε». Ωστόσο, συμπλήρωσε, «θα είναι διακριτικό και μίνιμαλ γιατί όλη η παρουσία του θα είναι απλή, σαν να μην έχουμε κάνει τίποτα, ενώ στην πραγματικότητα έχουμε κάνει πάρα πολλά. Έχει τόση λεπτομέρεια στο τι θα κάνει πάνω στη σκηνή, αλλά ταυτόχρονα θέλω να μοιάζει πολύ φυσικό, κάτι που κάνει πρώτη φορά και να είναι σαν αυτοσχεδιασμός».

Κλείνοντας, ο Κωνσταντίνος Ρήγος αποκάλυψε ότι η μητέρα του Βίκτωρα ήταν χορεύτρια και μάλιστα είχε χορέψει στην πρώτη του παράσταση! «Δεν το θυμόμουν, δεν το ήξερα. Μου το είπε εκείνη σε μία πρόβα με τον Βίκτωρα και σκέφτηκα πόσο περίεργο είναι που και στην πρώτη εμφάνιση του γιου της, πάλι είμαστε μαζί».