Ιταλία: Η Angelina Mango με «La Noia» πάνε Eurovision έπειτα από τη νίκη στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο

Credits: Andrea Bianchera

Η Angelina Mango με το τραγούδι «La Noia» θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024, τον Μάιο, καθώς ήταν η μεγάλη νικήτρια του Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο.

Στον μεγάλο τελικό του φεστιβάλ, που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου 2024, η Angelina Mango αναδείχθηκε πρώτη με το 40,3% των ψήφων που προέρχονταν κατά 34% από το κοινό, κατά 33% από μια κριτική επιτροπή ραδιοφωνικών σταθμών και κατά 33% από μια κριτικής επιτροπής μελών του Τύπου. Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την ίδια ημέρα, ο ιταλικός φορέας Rai και η Angelina Mango ανακοίνωσαν ότι η καλλιτέχνιδα θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στη Eurovision 2024.

Με τέσσερις πλατινένιους δίσκους, δύο χρυσούς δίσκους, μια sold-out περιοδεία και πρώτες θέσεις στα charts, το άστρο της Angelina Mango έλαμψε το 2023 στην Ιταλία.

Το μουσικό της στυλ έχει διάφορες επιρροές, όπως από την ιταλική και την αμερικανική ραπ, την r&b και την ορχηστρική μουσική. Στα τραγούδια της, καταπιάνεται με θέματα που την αγγίζουν, όπως τα άγχη της GenZ, η αγάπη, η ανάγκη για ελευθερία και η σημασία της οικογένειας.