Τον ΤΙΧ και το «Fallen Angel» στέλνει η Νορβηγία στο Ρότερνταμ
23 Φεβρουαρίου 2021
Φινλανδία: με τους metal ήχους των Blind Channel στη Eurovision 2021
23 Φεβρουαρίου 2021

Ισπανία: με την μπαλάντα «Voy a quedarme» και τον Blas Cantó στη Eurovision 2021

TVE / RAUL TEJEDOR

Δύο τραγούδια, το «Voy a quedarme» και το «Memoria» διεκδίκησαν το Σάββατο 20/2 το ισπανικό εισιτήριο για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Ο Blas Cantó τα ερμήνευσε στο θεαματικό show «Destino Eurovisión» της δημόσιας ισπανικής τηλεόρασης TVE και το κοινό αποφάσισε: με 58%, η μπαλάντα «Voy a quedarme» θα ταξιδέψει στο Ρότερνταμ και στον Μεγάλο Τελικό το Σάββατο 22 Μαΐου.

Μετά το τέλος της εκπομπής, ο Blas Cantó δήλωσε ότι το τραγούδι «δεν είναι μια μελαγχολική μπαλάντα, αλλά μιλάει για την ελπίδα», και εξέφρασε τη χαρά του που θα βρεθεί στην «εκπληκτικότερη σκηνή του κόσμου».

Ο Blas Cantó, ένας καλλιτέχνης με πέντε άλμπουμ στο ενεργητικό του, είναι γνώριμος σε όσους παρακολουθούν τη Eurovision. Εκτός από το ότι θα εκπροσωπούσε τη χώρα του στην περσινή διοργάνωση (με το τραγούδι «Universo»), o 29χρονος συνθέτης και ερμηνευτής είχε διαγωνιστεί ως μέλος της νεανικής μπάντας Auryn στην επιλογή της ισπανικής συμμετοχής για τη Eurovision του 2011, αλλά και σόλο στη διαδικασία επιλογής για την Junior Eurovision του 2004. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, η συμμετοχή στη Eurovision είναι ένα παιδικό του όνειρο, που τώρα επιτέλους γίνεται πραγματικότητα.

Στο δίωρο show «Destino Eurovisión», οι fans της Eurovision «ξανασυνάντησαν» και δύο σταρ από το παρελθόν, την Edurne (συμμετοχή της Ισπανίας το 2015) και την Pastora Soler (2012), με τις οποίες ο Blas Cantó τραγούδησε ντουέτο.