Ηνωμένο Βασίλειο: Κυκλοφόρησε το τραγούδι «Dizzy» του Olly Alexander

Ο Olly Alexander κυκλοφόρησε το τραγούδι «Dizzy», με το οποίο εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Μάιο, στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, στο Μάλμε της Σουηδίας.

«Έγραψα το τραγούδι πέρυσι το καλοκαίρι με τον Danny L Harle, ξεκινήσαμε με τη λέξη «Dizzy» επειδή μου ήρθε στο μυαλό και μου άρεσε. Σκεφτόμουν τα διασκεδαστικά πράγματα που θα μπορούσαν να σε ζαλίσουν και θυμάμαι να λέω «ζαλίζομαι από τα φιλιά σου». Έτσι, το τραγούδι μιλάει για το να βιώνεις μια τόσο έντονη έκρηξη συναισθήματος για κάποιον που όλος ο κόσμος να γυρνάει τα πάνω κάτω» εξήγησε ο Olly Alexander.

Και συνέχισε: «Ο Danny και εγώ πιστεύουμε ότι η μουσική πρέπει να σε μεταφέρει κάπου μαγικά και θέλαμε να περιγράψουμε αυτό τον μαγικό τόπο στο τραγούδι. Έναν τόπο με όμορφους κήπους, αιώνια λουλούδια και τον χρόνο να περνάει αέναα σε μια εκστατική λούπα. Πήραμε το συναίσθημα της ζάλης και το βάλαμε στην παραγωγή, οπότε υπάρχουν πολλά κυματιστά αρπέτζιο, ξεσηκωτικές αρμονίες και αντίρροποι ρυθμοί στα δεύτερα φωνητικά. Εμπνευστήκαμε από πολλή μουσική που αγαπάμε από τη δεκαετία του ’80, όπως οι Erasure, οι Adamski και φυσικά οι Pet Shop Boys».