Ειδήσεις Eurovision για 3 ημέρες.

Γνωρίστε τον Kristian Kostov, το ανερχόμενο αστέρι της Βουλγαρίας.

Πηγή: Paul Jordan, Εurovision.tv

Το τραγούδι της Βουλγαρίας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision είναι το Beautiful Mess και ο καλλιτέχνης που θα το ερμηνεύσει, ο Kristian Kostov, είναι μόλις 17 ετών. Μπορεί να είναι ο πιο μικρός διαγωνιζόμενος της φετινής διοργάνωσης, αλλά έχει ήδη πλούσια εμπειρία αφού ξεκίνησε τη μουσική του πορεία στα 6 του χρόνια και έλαβε μέρος σε αρκετούς διαγωνισμούς. Το 2014 ήταν έτος σταθμός στην καριέρα του καθώς εμφανίστηκε στο  The Voice Kids της Ρωσίας και είχε μέντορα τον νικητή της Eurovision 2008, Dima Bilan.

Με πατέρα από τη Βουλγαρία και μητέρα από το Καζακστάν, ο Kristian ενσαρκώνει το σλόγκαν του φετινού διαγωνισμού «Γιορτάζουμε τη διαφορετικότητα».

Ο Nathan Trent διαγωνίζεται για την Αυστρία.

Πηγή: Paul Jordan, Εurovision.tv

Ο Nathan Trent έχει γράψει το τραγούδι Running On Air με το οποίο θα εκπροσωπήσει την Αυστρία στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Είναι τραγουδοποιός, γράφει και συνθέτει τη δική του μουσική. Όπως μάς λέει ο ίδιος, «…το τραγούδι μιλά για την ελπίδα, την πίστη στον εαυτό μας και την επίτευξη των στόχων μας αγκαλιάζοντας τις καλές και τις κακές στιγμές στη ζωή μας…».

Ο Nathan γεννήθηκε το 1992 και σε ηλικία 3 μόλις ετών άρχισε μαθήματα για πιάνο και βιολί. Έλαβε μέρος σε αρκετές παραγωγές του Κρατικού Θεάτρου του Ίνσμπρουκ, στη γενέθλια πόλη του, αλλά και σε πολλούς διαγωνισμούς ταλέντων στη Γερμανία και την Αυστρία μέχρι τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Τεχνών της Βιέννης από το οποίο αποφοίτησε με διάκριση.

Το μουσικό γεγονός Israel Calling για δεύτερη χρονιά.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε το μουσικό γεγονός Israel Calling στο Tel Aviv. Καλλιτέχνες από 28 χώρες που διαγωνίζονται φέτος στη Eurovision επισκέφθηκαν την Ιερουσαλήμ, φύτεψαν το δεντράκι τους στο Δάσος της Eurovision, συμμετείχαν σε red carpet εκδήλωση και μίλησαν στα ΜΜΕ.  Οι καλλιτέχνες έδωσαν μεγάλη συναυλία με ένα φαντασμαγορικό show το άνοιγμα του οποίου έκανε η Dana International, η νικήτρια του διαγωνισμού το 1998.