Το σύνθημα «Η μουσική ενώνει» θα χρησιμοποιείται σε όλους τους διαγωνισμούς της Eurovision

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση και ο σουηδικός φορέας SVT ανακοίνωσαν ότι το σλόγκαν «Η μουσική ενώνει»United By Music») επελέγη ως σύνθημα της Eurovision 2024, καθώς κι όλων των επόμενων Διαγωνισμών Τραγουδιού της Eurovision.

Το σύνθημα δημιουργήθηκε από το BBC για να αναδείξει τη μοναδική συνεργασία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ουκρανίας και της διοργανώτριας πόλης Λίβερπουλ στη Eurovision 2023, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τη δύναμη της μουσικής να ενώνει τους ανθρώπους.

Μετά τον επιτυχημένο αντίκτυπο, συμφωνήθηκε από τον σουηδικό φορέα SVT και το Reference Group της Eurovision, να χρησιμοποιηθεί το «United By Music» και στον επόμενο Διαγωνισμό Τραγουδιού, στο Μάλμε της Σουηδίας.

 Επιπλέον, αποφασίστηκε να διατηρηθεί το σύνθημα σε όλες τις επόμενες διοργανώσεις, στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής του διαγωνισμού.

Κάθε χρόνο, από το 2002, χρησιμοποιούνταν διαφορετικό σύνθημα στη διοργάνωση, εκτός από το 2009, οπότε και δεν υπήρχε κάποιο σλόγκαν που να συνδέεται με τον Διαγωνισμό.

Ο Executive Supervisor του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, Martin Österdahl, δήλωσε:

«Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός διαγωνισμός τραγουδιού, είναι ένας εορτασμός της δύναμης της μουσικής να ενώνει τους ανθρώπους. Έπειτα από πάνω από 20 χρόνια χρήσης διαφορετικών συνθημάτων και καθώς πλησιάζουμε στην 70ή επέτειό μας, πιστεύουμε ότι έχουμε βρει ένα σύνθημα που πραγματικά αντικατοπτρίζει τη διοργάνωσή μας. Με την καθιέρωση ενός μόνιμου συνθήματος, θα έχουμε συνέπεια στο μήνυμά μας ότι η μουσική μάς ενώνει όλους. Είναι το τέλειο σύνθημα για να τονίσουμε τις αξίες μας που αφορούν τη συμπερίληψη, την ισότητα, την οικουμενικότητα και τον εορτασμό της ετερότητας μέσω της μουσικής».

Το σύνθημα «Η μουσική ενώνει» συμπεριλαμβάνει τις βασικές αξίες του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος έχει πλούσια ιστορία στην προώθηση της ποικιλομορφίας, της συμπερίληψης και της καλλιτεχνικής έκφρασης. Το σύνθημα απηχεί τη δυνατότητα του Διαγωνισμού να γεφυρώνει τις διαφορές και να δημιουργεί την αίσθηση της κοινότητας, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη γλώσσα ή το υπόβαθρο.