Η Μαρία Κοζάκου στο σχολιασμό του «Europe Shine a Light»

Η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός  Μαρία Κοζάκου είναι η «φωνή» του «Europe Shine a Light», της ειδικής εκπομπής της EBU και της Ολλανδικής τηλεόρασης, που θα μεταδοθεί το Σάββατο 16 Μαϊου από την ΕΡΤ1 στη θέση του Μεγάλου Τελικου της 65ης Eurovision.

Η Μαρία Κοζάκου, που είχε την πρώτη της επαφή με το διαγωνισμό της Eurovision για την Ελληνική Ραδιοφωνία το 2006, βρίσκεται αυτή την περίοδο στο Ταλίν. Ετσι λοιπόν η ΕΡΤ συνεργαζεται με την Εσθονική Ραδιοτηλεόραση ERR ώστε ο σχολιασμός της Μαρίας να γίνει από το Ταλίν και τις εγκαταστάσεις του ΕRR.

Με εικόνα από την Ολλανδία, σχολιασμό που θα ταξιδέψει από την Εσθονία και εκπομπή προγράμματος στην Ελλάδα η ΕΡΤ1 και το WebTV της ΕΡΤ μας δίνουν ραντεβού αυτό το Σάββατο στις 22.00,  με πολλή μουσική, σκηνοθετικά ευρήματα, παλιές και νέες συμμετοχές και πολλές εκπλήξεις, με στόχο να ενωθεί η Ευρώπη στο ρυθμό της Eurovision.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Stefania με το τραγούδι SUPERG!RL.

Από το Studio 21 του Hilversum οι Chantal Janzen, Edsilia Rombley (Eurovision 1998 και 2007) και Jan Smit, οι Ολλανδοί παρουσιαστές της φετινής Eurovision, θα μας παρουσιάσουν αποσπάσματα από τα 41 video clips, θα σχολιάσουν εναλλακτικά προσωπικά «postcards», θα ακούσουν μαζί μας μηνύματα ελπίδας από όλους τους φετινούς συμμετέχοντες, θα αναζητήσουν σε όλη την Ευρώπη παλιούς σταρ της Eurovision και θα «φωτίσουν» μοναδικά με ένα τραγούδι την Ευρώπη και την ελπίδα μας για το μέλλον, με τη συμμετοχή όλων!

Με τίτλο εμπνευσμένο από το νικητήριο τραγούδι της Μεγάλης Βρετανίας και της Katrina «Love Shine A Light» στη Eurovision του 1997, η παραγωγή της EBU θέλει να τιμήσει τους δημιουργούς και τους καλλιτέχνες των 41 εθνικών αποστολών που θα συμμετείχαν στο φετινό διαγωνισμό.

Χωρίς διαγωνιστικό μέρος και βαθμολογία, το Europe Shine a Light φιλοδοξεί να στείλει μήνυμα ενότητας στους Ευρωπαίους πολίτες μέσα από τη μουσική, να εμψυχώσει τους ήρωες της πρώτης γραμμής στη μάχη κατά του Covid-19 και να δώσει κουράγιο όχι μόνο στους λάτρεις του Διαγωνισμού, αλλά σε όλους εκείνους που έχουν μείνει σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τώρα καλούνται να παραμείνουν ασφαλείς στη νέα πραγματικότητα