Η Eurovision «ταξιδεύει» και στη Λατινική Αμερική!

Ο φετινός Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision που έγινε τον Μάιο στο Τορίνο της Ιταλίας, κατά την παγκόσμια προβολή του από το επίσημο κανάλι YouTube της ESC, συγκέντρωσε περισσότερους από 75 εκατομμύρια μοναδικούς θεατές,  από 232 περιοχές σε όλο τον κόσμο, με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής να έχουν συγκεντρώσει μερικές από τις κορυφαίες επιδόσεις επί του συνόλου της online θέασης του διαγωνισμού. Μεταξύ αυτών των χωρών, βρέθηκαν η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Χιλή και το Μεξικό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της EBU, το όνειρο της παραγωγής ενός τηλεοπτικού διαγωνισμού της Eurovision στη Λατινική Αμερική, βρίσκεται σήμερα, πολύ κοντά στο να γίνει πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, η διεύθυνση παραγωγής της Eurovision έχει ήδη ξεκινήσει την αναζήτηση της χώρας που θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά τη λατινοαμερικάνικη εκδοχή του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

H Eurovision Λατινικής Αμερικής, αποτελεί το επόμενο βήμα στην παγκόσμια επέκταση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, καθώς αναδεικνύει ταυτόχρονα την κληρονομιά του brand, και παράλληλα δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερες χώρες ανά τον κόσμο να αφήσουν το μουσικό τους αποτύπωμα σε έναν τηλεοπτικό μουσικό διαγωνισμό με εκατομμύρια θεατές.

Σε ότι αφορά τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στη Βόρεια Αμερική,  η EBU έχει επιβεβαιώσει από τον Απρίλιο της φετινής χρονιάς, ότι θα διεξαχθεί για πρώτη φορά το 2023 στον Καναδά. 

Ο Εκτελεστικός Επόπτης του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, Martin Österdahl, δήλωσε: «Μετά την έναρξη του Αμερικανικού Διαγωνισμού Τραγουδιού, και με τα σχέδια να βρίσκονται σε εξέλιξη για τη διεξαγωγή του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision του Καναδά το επόμενο έτος, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης  με ενθουσιασμό πρόκειται  να ξεκινήσει τη συνεργασία της με την εταιρεία παραγωγής Voxovation, ώστε να φέρει τον ενθουσιασμό και μαγεία του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στη Λατινική Αμερική. Η Eurovision βρίσκει νέους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο και ανυπομονούμε να φέρουμε το brand σε αυτό το εξαιρετικά ποικιλόμορφο μέρος του κόσμου».

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, που διοργανώνεται από την EBU, είναι το μεγαλύτερο τηλεοπτικό μουσικό γεγονός παγκοσμίως. Υπολογίζεται πως κατά τη φετινή, 66η διοργάνωση,  περισσότερα από 180 εκατομμύρια άτομα συντονίστηκαν σε γραμμικά και ψηφιακά κανάλια για να παρακολουθήσουν τις 25 διαγωνιζόμενες χώρες, μια εκ των οποίων ήταν και η χώρα μας, που κέρδισε την 8η θέση με το «Die Together» που ερμήνευσε η Αμάντα Γεωργιάδη.

Ο Διαγωνισμός ήταν η αφετηρία για να κάνουν παγκόσμια καριέρα αρκετοί καλλιτέχνες, ανάμεσά τους το ιταλικό συγκρότημα Måneskin καθώς και οι Celine Dion, ABBA, Julio Iglesias και πολλοί άλλοι.