Η Στεφανία και ο Δημήτρης Κοντόπουλος μιλούν στην ΕΡΤ
14 Ιανουαρίου 2021
Stefania – Φωτογραφικό υλικό
27 Ιανουαρίου 2021

Η Ελπίδα θυμάται τη συμμετοχή της στη Eurovision στο «φλΕΡΤ»

Φλας μπακ στο παρελθόν και τη Eurovision του 1979 έκανε η Ελπίδα στο «φλΕΡΤ» της ΕΡΤ1.

Μιλώντας στη Νάντια Κοντογεώργη και τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, η Ελπίδα αναφέρθηκε στο τραγούδι-μύθος «Socrates», που τερμάτισε στην 8η θέση της Eurovision του 1979 στο Ισραήλ και το οποίο έγραψε τη δική του ιστορία τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Το τραγούδι ήταν μια σύνθεση του Δώρου Γεωργιάδη σε στίχους της Σώτιας Τσώτου.

Η Ελπίδα θύμισε ότι εκείνη τη χρονιά που το «Socrates» εκπροσώπησε την Ελλάδα, υποψήφιο για να πάει στη Eurovision ήταν και το τραγούδι «Στη ντισκοτέκ», δημιουργία του Κώστα Τουρνά.

«Τη χρονιά που πήγε ο “Σωκράτης” είχαμε στείλει και την “Ντισκοτέκ”. Και πέρασε ο “Σωκράτης”. Η “Ντισκοτέκ” ήρθε δεύτερη. Αλλά έκανε τη μεγάλη καριέρα και αυτό» είπε χαρακτηριστικά η Ελπίδα.

Στην εκπομπή μίλησε ο Κώστας Τουρνάς, που τόνισε ότι η φιλία του με την Ελπίδα κρατάει σχεδόν όλη του τη ζωή και αναφέρθηκε στις δύο πτυχές που τη χαρακτηρίζουν: την καλλιτεχνική και την ανθρώπινη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο τραγούδι «Τα καλύτερά μας χρόνια» από την επιτυχημένη ομώνυμη σειρά της ΕΡΤ1. Ένα τραγούδι με τη φωνή της Ελπίδας και του Δάκη (και τη συμμετοχή της Κατερίνας Παπουτσάκη) για το οποίο η Ελπίδα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ ωραίο τραγούδι. Το αγαπήσαμε πάρα πολύ με τον Δάκη, πραγματικά. Ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα μετά το θάνατο του άντρα μου. Το ένιωσα σαν ανάγκη να εκτονωθώ».

Στο «φλΕΡΤ» μίλησε επίσης για τα δικά της καλύτερα χρόνια και τις σημαντικές στιγμές της καριέρας της, ενώ ερμήνευσε ζωντανά και το τραγούδι «Στη ντισκοτέκ».

Δείτε όλη την εμφάνιση της Ελπίδας στο «φλΕΡΤ» της Πέμπτης 21/1 στο ακόλουθο βίντεο: