Ιρλανδία: Επιστρέφει στη Eurovision η Lesley Roy με το «Maps»
26 Φεβρουαρίου 2021
Αλβανία: Η «καρμική» εμφάνιση της Anxhela Peristeri – Δείτε το βίντεοκλιπ
3 Μαρτίου 2021

Η EBU ετοιμάζεται να υποδεχτεί τις εθνικές αποστολές στο Ρότερνταμ με αυστηρά υγειονομικά μέτρα

©ROTTERDAM AHOY

Η EBU επιβεβαίωσε το σενάριο Β΄ για τη διεξαγωγή της 65ης Eurovision με αυστηρά υγειονομικά μέτρα και τήρηση κοινωνικών αποστάσεων. Μαζί με τα ολλανδικά δίκτυα NPO, NOS και AVROTROS, δήλωσε αποφασισμένη να υποδεχτεί τις εθνικές αποστολές και τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο Ρότερνταμ τον Μάιο, και ανακοίνωσε το υγειονομικό πρωτόκολλο με το οποίο πρέπει να συμμορφωθούν όσοι βρεθούν στην Ahoy Arena για το διαγωνισμό.

Για την αποφασιστικότητα των διοργανωτών να «ενώσουν την Ευρώπη σε μία σκηνή» λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα, ο Martin Österdahl, Executive Supervisor της Eurovision, είπε: «Το πνεύμα και η παράδοση του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού είναι η συνένωση της Ευρώπης σε μία σκηνή. Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε αυτό στο Ρότερνταμ τον Μάιο. Προχωράμε κανονικά με τα σχέδιά μας να διοργανώσουμε μία ασφαλή Eurovision, με φυσική παρουσία όλων των καλλιτεχνών στο Ρότερνταμ. Το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ακολουθήσουμε καταδεικνύει την προσήλωσή μας σε αυτόν το στόχο με κορυφαία προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια όλων».

Το αναλυτικό υγειονομικό πρωτόκολλο που ανακοινώθηκε μοιάζει με εκείνο που εφαρμόζεται σε μεγάλες διοργανώσεις όπως οι αθλητικές. Είναι επίσης πλήρως συμβατό με τις οδηγίες του ολλανδικού Εθνικού Ινστιτούτου για τη Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον. Σημειώνεται επίσης ότι αυτά τα μέτρα έχουν εγκριθεί από την αρμόδια δημοτική αρχή του Ρότερνταμ και έχουν επικυρωθεί από διεθνή εξειδικευμένη υπηρεσία.

«Τους τελευταίους μήνες έχουμε δουλέψει σκληρά στο παρασκήνιο για να σχεδιάσουμε αυτό το υγειονομικό πρωτόκολλο, ώστε να διοργανώσουμε τη φετινή Eurovision με υπευθυνότητα», ανέφερε ο Sietse Bakker, Executive Producer της 65ης Eurovision. Πρόσθεσε επίσης ότι για τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια των καλλιτεχνών, του προσωπικού και των δημοσιογράφων προβλέπεται εκτεταμένα τεστ, μάσκες, μέτρα υγιεινής, σχολαστικός εξαερισμός και άλλα καινοτόμα μέτρα. «Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: να αποτρέψουμε τη μετάδοση του ιού κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού» τόνισε ο Sietse Bakker. Διευκρίνισε ότι αν ένας καλλιτέχνης δεν μπορεί να εμφανιστεί ζωντανά, θα χρησιμοποιηθεί η εφεδρική μαγνητοσκόπηση.

Στην ανακοίνωση της EBU αναφέρεται επίσης ότι αν η κατάσταση της πανδημίας αλλάξει τις επόμενες εβδομάδες, τότε θα εξεταστεί τα υπόλοιπα σενάρια για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού. Η απόφαση για την παρουσία ή όχι κοινού στην Ahoy Arena θα ληφθεί αργότερα.