Φινλανδία: Ο Windows95man πάει στη Eurovision 2024… «Χωρίς κανόνες»

Credits: Miikka Varila

Ο Windows95man, με το τραγούδι «No Rules», θα εκπροσωπήσει τη Φινλανδία στη Eurovision 2024, καθώς ήταν ο νικητής του εθνικού τελικού UMK.

Επτά τραγούδια διαγωνίστηκαν τη μεγάλη βραδιά του τελικού, διεκδικώντας την ψήφο του κοινού και της διεθνούς κριτικής επιτροπής. Με 313 βαθμούς, νικητής αναδείχθηκε ο Windows95man, κερδίζοντας το εισιτήριο για τη Eurovision.

Πίσω από την περσόνα του καλλιτέχνη Windows95man βρίσκεται ο Teemu Keisteri, τα βίντεο του οποίου στο YouTube γνώρισαν μεγάλη απήχηση. Το 2013, στο Flow Festival, το κοινό γνώρισε για πρώτη φορά τον Windows95man, τη φιγούρα με τα πολύ κοντά σορτς και τη μπλούζα με το λογότυπο των Windows 95. Έκτοτε, ο Windows95man εμφανίστηκε σε διάφορα events, όπως στο Helsinki Ice Hall, στο εισαγωγικό σόου πριν τον Käärijä, καθώς και στους εορτασμούς στο Ελσίνκι για το νέο έτος, το 2022.

Ο τίτλος του πρώτο του single, «No Rules», δηλαδή «Χωρίς κανόνες» προέρχεται από το μότο του καλλιτέχνη. Τραγουδιστής είναι ο Henri Piispanen. Ο Teemu Keisteri εξήγησε ότι το ρεφρέν του τραγουδιού ήταν τόσο απαιτητικό που δυσκολεύτηκε να βρει έναν τραγουδιστή που θα κατάφερνε να το αποδώσει. Ο Piispanen ήταν ο μόνος του οποίου η φωνή μπορούσε να φτάσει αρκετά ψηλά.

«Κατά τη γνώμη μου, όλοι οι Φινλανδοί είναι λίγο τρελοί βαθιά μέσα τους, και ήθελα να το αναδείξω αυτό περισσότερο. Τώρα μπορώ να μοιραστώ τη μουσική μου με ακόμα μεγαλύτερο κοινό καθώς και να διαδώσω το χαρούμενο μήνυμα του “No Rules”» είπε.