ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Θάνος Τζανετάκης

Ο 17χρονος σολίστ κιθάρας Θάνος Τζανετάκης από την Καβάλα, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και την ΕΡΤ στον φετινό διαγωνισμό. Ξεκίνησε να παίζει κλασική κιθάρα όταν ήταν 5 ετών. Έχει βραβευθεί ήδη 14 φορές σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο, είναι, επίσης, ένας ταλαντούχος ηλεκτρικός κιθαρίστας και, εκτός της μουσικής, έχει ταλέντο στο σκάκι και μεγάλη αγάπη για τα πολύπλοκα μαθηματικά. Για την ακρίβεια, ο Θάνος ξεκίνησε από το σκάκι για να συναντήσει τα μαθηματικά και μετά την κλασική μουσική.

Σε αυτήν τη διαδρομή, εκτός από την οικογένειά του, είχε αρωγούς τους νηπιαγωγούς και τους δασκάλους του, οι οποίοι διέκριναν και ανέδειξαν την κλίση και το ταλέντο του.

Ο Θάνος επιλέχθηκε με πανελλήνιο διαγωνισμό για νέους σολίστ που προκήρυξε η ΕΡΤ και, πιο συγκεκριμένα, από κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους Ανδρέα Πυλαρινό, αρχιμουσικό, Τίτο Γουβέλη, πιανίστα, Δημήτρη Κοτρωνάκη, κιθαρίστα, Βασίλη Λύκο, τσελίστα και τη φλαουτίστρια Μελίνα Μακρή.

Η επιτροπή (που συνεδρίασε την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018) έκρινε την υποψηφιότητα του Θάνου ως την πλέον άρτια, υψηλής μουσικής και τεχνικής ποιότητας, ανάλογη ενός τόσο μεγάλου πολιτιστικού γεγονότος όπως είναι ο Διαγωνισμός Eurovision Young Musicians.

Ο Θάνος διαγωνίζεται στον Ημιτελικό του Σαββάτου 18 Αυγούστου, στις 20.00, ο οποίος θα μεταδοθεί διαδικτυακά στο www.ert.gr. Εάν περάσει στους έξι φιναλίστ, θα τον δούμε πάλι στον Μεγάλο Τελικό που θα μεταδοθεί την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018, 21:30-23:00, LIVE στην ΕΡΤ2.

Δείτε εδώ τους άλλους 17 υποψηφίους: https://youngmusicians.tv/story/18-participants-of-eurovision-young-musicians-2018

Δείτε εδώ το τρέιλερ του διαγωνισμού: https://youngmusicians.tv/video/eurovision-young-musicians-trailer

Απολαύστε την ερμηνεία του 17χρονου σολίστ κιθάρας στον 3ο ημιτελικό του Διαγωνισμού.