Δεύτερη πρόβα: Ενθουσίασε ο Βίκτωρ με τη φωνή και τη σκηνική του παρουσία

Photo credits: Chloe Hashemi / EBU

Η παγκόσμια γλώσσα του συναισθήματος, η δύναμη του ελληνικού αλφαβήτου και η αίσθηση του ελληνικού καλοκαιριού γέμισαν τη σκηνή της Eurovision και στη δεύτερη πρόβα του Βίκτωρα Βερνίκου που μόλις ολοκληρώθηκε. Με τη φωνή και τη σκηνική του παρουσία, ο Βίκτωρας ενθουσίασε, αγκαλιάζοντας το σύγχρονο και ευρηματικό concept της παρουσίασης του «What They Say» που σκηνοθέτησε ο Κωνσταντίνος Ρήγος.

Ο 16χρονος Βίκτωρ της γενιάς Ζ, σε γήινες αποχρώσεις, στο κοστούμι που σχεδίασε ο ενδυματολόγος Γιώργος Σεγρεδάκης, είναι ο μικρός μας αδελφός ή ο έφηβος εαυτός μας, γεμάτος όνειρα και προσδοκίες.

Ένα ελληνικό αυγουστιάτικο βράδυ, μόνος στο δωμάτιό του, ο Βίκτωρ βιώνει τις αγωνίες που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Τις αποτυπώνει στο χαρτί. Και το ελληνικό αλφάβητο, βάση του λατινικού και του κυριλλικού αλφαβήτου, «δραπετεύει» από τις σελίδες ενός εφηβικού λευκώματος,  συναντά τις λέξεις του τραγουδιού δημιουργώντας ένα νέο, οικουμενικό λεξιλόγιο για τα συναισθήματα που ξεχνάμε ή παραβλέπουμε μεγαλώνοντας.

Τα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα στη σκηνή της Eurovision, ανοίγοντας ένα φωτεινό δρόμο που οδηγεί στον έναστρο ουρανό.

Η πρόβα ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και, πλέον, η ελληνική αποστολή μετρά αντίστροφα για τον Β’ Ημιτελικό, την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023. Παράλληλα, ο Βίκτωρ Βερνίκος συνεχίζει να δίνει πολλές συνεντεύξεις σε ξένα και ελληνικά ΜΜΕ, αλλά και να πρωταγωνιστεί σε διάφορα μουσικά events, όπως για παράδειγμα η εμφάνισή του στη σκηνή του θρυλικού Cavern Club, απ’ όπου ξεκίνησαν οι Beatles.

Μία παρουσίαση με πολλή ενέργεια, χαρακτηρίζει τη σημερινή εμφάνιση του Βίκτωρα το επίσημο site της διοργάνωσης Eurovision.tv, σχολιάζοντας ότι την επόμενη Πέμπτη, στον Β’ Ημιτελικό, όλο το στάδιο θα χορεύει!

Αύριο, Σάββατο 6 Μαΐου 2023 φτάνουν στο Λίβερπουλ τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής όπως επίσης και οι σχολιάστριες του φετινού διαγωνισμού, Μαρία Κοζάκου και Τζένη Μελιτά, οι οποίες ξεκινούν από τη Δευτέρα συναντήσεις και προετοιμασίες για τη μετάδοση των δύο Ημιτελικών και του Μεγάλου Τελικού της Eurovision 2023.

 

 

Photo credits: Sarah Louise Bennett / EBU

Photo credits: Sarah Louise Bennett / EBU

Photo credits: Chloe Hashemi / EBU

Photo credits: Chloe Hashemi / EBU

Photo credits: Sarah Louise Bennett / EBU