Αρμενία: Αποσύρεται από τη Eurovision 2021
5 Μαρτίου 2021
Ρουμανία και ROXEN ποντάρουν σε μια… αξέχαστη «Amnesia» για τη φετινή Eurovision
5 Μαρτίου 2021

«Amen»: Η Σλοβενία επέλεξε το τραγούδι της για τη Eurovision 2021

©BOJAN SIMONČIČ

Η ερμηνεύτρια και συνθέτρια Ana Soklič θα ερμηνεύσει στην 65η Eurovision το τραγούδι «Amen», μία μπαλάντα για την αγάπη με ένα μήνυμα πανανθρώπινο, όπως δήλωσε η ίδια.

Το «Amen» είναι μία σύνθεση της Ana Soklič και του Bojan Simončič σε συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του σλοβενικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα RTV και το μαέστρο της Žiga Pirnat. Τους στίχους έγραψε ο Charlie Mason, που έχει στο βιογραφικό του όχι μόνο το νικητήριο «Rise Like a Phoenix» της Conchita Wurst, αλλά και τις συμμετοχές της Σλοβενίας («Here For You» των Maraaya) και της Σερβίας («Beauty Never Lies» της Bojana Stamenov) στη Eurovision του 2015. Χαρακτηριστικό στοιχείο του «Amen» είναι η συμμετοχή μελών μίας χορωδίας γκόσπελ στα φωνητικά.

Στην κριτική επιτροπή για την επιλογή του σλοβένικου τραγουδιού συμμετείχαν η Darja Švajger, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα το 1995 και το 1999 και ήταν δασκάλα της Ana Soklič σε νεαρή ηλικία, καθώς και ο Vladimir Graić, συνθέτης του νικητήριου τραγουδιού της Σερβίας «Molitva» στο διαγωνισμό του 2007.

Η Ana Soklič θα διαγωνιστεί στον Α΄ Ημιτελικό, την Τρίτη 18 Μαΐου.