Η εντυπωσιακή σκηνή της Eurovision
31 Ιανουαρίου 2017
Τα πέντε πρώτα τραγούδια του διαγωνισμού
3 Φεβρουαρίου 2017

100 μέρες μέχρι το Διαγωνισμό

Ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision, αποτελεί μια πολύ μεγάλη πρόκληση για το NTU, τo φιλοξενούντα ραδιοτηλεοπτικό φορέα, αφού στην Ουκρανία, η όλη προετοιμασία λαμβάνει χώρα εν μέσω μεταρρυθμίσεων. Καθώς απομένουν μόνο 100 μέρες μέχρι τον Μεγάλο Τελικό, όλοι οι συντελεστές εργάζονται πυρετωδώς για να διοργανώσουν το πιο δημοφιλές ψυχαγωγικό τηλεοπτικό πρόγραμμα παγκοσμίως, το οποίο αποτελεί παράλληλα, ένα μουσικό υπερθέαμα για όσους το παρακολουθήσουν από κοντά.

Τις ερχόμενες εβδομάδες, όλες οι ομάδες παραγωγής και οι υπεύθυνοι της EBU, θα εγκατασταθούν στο χώρο διεξαγωγής του Διαγωνισμού, το International Exhibition Centre, όπου σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή της σκηνής. Η βασική ομάδα και οι συνεργάτες, από την Ουκρανία και άλλες χώρες, έχουν τη συνολική ευθύνη για την οργάνωση και την εκτέλεση της παραγωγής, το στήσιμο της σκηνής και των καμερών, το φωτισμό,  την ταξιθεσία,  την πώληση εισιτηρίων, το σχεδιασμό του Κέντρου Τύπου για τους δημοσιογράφους.  Ο προγραμματισμός είναι τόσο ακριβής, ώστε καθορίζονται εγκαίρως λεπτομέρειες όπως π.χ. ο αριθμός των ηλεκτρικών παροχών που θα διατίθενται για τα ΜΜΕ και τους φίλους του Διαγωνισμού.

Η διαδικασία των διαπιστεύσεων, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου (περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες). Σύντομα επίσης θα ξεκινήσει η  πώληση  εισιτηρίων,  και όπως συνηθίζεται ένας αριθμός θα διατεθεί στα επίσημα fan club του Διαγωνισμού, από όλον τον κόσμο.

Τον Μάρτιο, η Διοικούσα Επιτροπή (Reference Group) του Διεθνούς Διαγωνισμού Τραγουδιού EUROVISION, θα συνεδριάσει στο Κίεβο για να οριστικοποιήσει τυχόν εκκρεμότητες σχετικά με τη διοργάνωση. Λίγες μέρες μετά, θα πραγματοποιηθεί στο ίδιο μέρος η συνάντηση των Αρχηγών των Αποστολών (δηλαδή η επίσημη δήλωση των συμμετοχών και η παράδοση του οπτικοακουστικού υλικού).

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των Αρχηγών, μόνο 6 εβδομάδες μένουν μέχρι να ξεκινήσουν οι πρόβες στη σκηνή του Κιέβου. Αυτό σημαίνει 40 ημέρες για την προετοιμασία τής κάθε συμμετοχής, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή παρουσίαση του κάθε τραγουδιού που διαγωνίζεται, με τη χρήση των νέων τεχνολογιών που διαθέτει η εκάστοτε διοργάνωση.

Όσο πλησιάζει ο χρόνος για το τελικό σόου, οι ομάδες δουλεύουν νυχθημερόν για το καλύτερο αποτέλεσμα.  Δύο εβδομάδες πριν το Μεγάλο Τελικό, η Διοργάνωση μπαίνει στην τελική ευθεία, με τις 43 αποστολές και πάνω από 1500 δημοσιογράφους να καταφθάνουν στο Κίεβο, ενώ τη διοργανώτρια πόλη κατακλύζουν χιλιάδες επισκέπτες και φίλοι του διαγωνισμού.

Μια βδομάδα πριν τους ημιτελικούς, το πρόγραμμα της κάθε συμμετοχής περιλαμβάνει πρόβες και μόνο πρόβες. Στη συνέχεια ακολουθούν τρεις γενικές πρόβες πριν την κάθε απευθείας μετάδοση, όπου στη δεύτερη γενική πρόβα, ψηφίζουν οι επιτροπές της κάθε χώρας.

Η ανάδειξη του νικητή στον Μεγάλο Τελικό, σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του τρέχοντος Διαγωνισμού και την αφετηρία της οργάνωσης του επόμενου, στη χώρα που κέρδισε την πρώτη θέση.

Καλή επιτυχία σε όλους!